روزنامه جام جم/فرزاد علیزاده عضو ستاد مردمی نجات آشوراده:
خلیج گرگان در حاشیه جنوبی جزیره آشوراده به دلیل عمق کم آب محل تغذیه بخش عظیمی از پرندگان مهاجر است که از نرم تنان موجود در گل و لای ساحل کم عمق آشوراده تغذیه میکنند.
عمق آبهای زیرزمینی در جزیره حدود یک متر تا یک متر و نیم است درنتیجه دفن یا نفوذ پسماند و فاضلاب میتواند لطمات جبران ناپذیری به اکوسیستم منطقه وارد کند.
در طرح گردشگری تهیه شده توسط مجری طرح پیشنهاد دور از تصوری ارایه شده است ، این که که فاضلاب و پسماند انسانی بصورت روزانه در پکیج های مخصوص به بندر ترکمن منتقل شود!
هرچند که هم اکنون حجم عظیمی از فاضلاب در حاشیه اسکله بندر ترکمن به خلیج گرگان می ریزد و اکوسیستم منطقه را به خطر انداخته است چند صدمتر آنطرفتر از ورودی همین فاظلاب در ساحل جنوبی جزیره قرار است پلاژ شنای اقایان و خانمها احداث شود در همان ساحل کم عمقی که محل تغذیه پرندگان مهاجر است و گه گاه فوک خزری در حال انقراض هم در آن دیده شده است
از آنجایی که نور در محیط های دریایی مهمترین عامل فتوسنتز،تنظیم دما و نیز توزیع تراکم و فراوانی فیتوپلانگتونها و گیاهان آبزی به خصوص در نواحی کم عمق آب میباشد، لذا تغئیر در میزان شفافیت آب عامل تهدید کننده ای برای جوامع حیاتی اکوسیستم محسوب میشود.
ورود فاضلاب، آلاینده های صنعتی نظیر بنزین و روغن نشت شده از قایقها در فاز ساخت و بهره برداری موجب افت کیفیت آب ومنایغ غذایی شده و تبدیل به عامل تهدیدکننده ای برای حیات بی مهرگان و پرندگان منطقه خواهد شد