ایجاد اسکله در خلیج گرگان مجوز ندارد

سازمان همیاری‌های شهرداری استان گلستان در واپسین روزهای سال گذشته و در راستا اجرا طرح گردشگری در جزیره آشوراده، شروع به خاکریزی و رسوب‌گذاری در بخشی از تالاب بین‌المللی میانکاله حد فاصل بندر ترکمن تا جزیره آشوراده در محل خلیج گرگان کرد که این اقدام با واکنش دوستداران طبیعت و ستاد مردمی نجات آشوراده مواجه و در نهایت با مداخله سازمان محیط‌زیست این عملیات متوقف شد.
اسکله بندرترکمن

اسکان نیوز: حمید ظهرابی، معاون محیط طبیعی سازمان محیط‌ زیست با اعلام موافقتش با طرح پرسروصدا گردشگری آشوراده که این روزها باعث شکایت ستاد مردمی نجات آشوراده از رئیس سازمان محیط‌ زیست به دادگاه هم شده است، گفت: محیط‌ زیست مخالفتی با توسعه ندارد و ما به‌ دنبال این هستیم که فعالیت‌های توسعه‌ای را به سمت توسعه پایدار هدایت کنیم و این یک ضرورت است که نیاز به هماهنگی دارد.

سازمان همیاری‌های شهرداری استان گلستان در واپسین روزهای سال گذشته و در راستا اجرا طرح گردشگری در جزیره آشوراده، شروع به خاکریزی و رسوب‌گذاری در بخشی از تالاب بین‌المللی میانکاله حد فاصل بندر ترکمن تا جزیره آشوراده در محل خلیج گرگان کرد که این اقدام با واکنش دوستداران طبیعت و ستاد مردمی نجات آشوراده مواجه و در نهایت با مداخله سازمان محیط‌زیست این عملیات متوقف شد.

حالا عملیات خاکریزی در خلیج رو به زوال گرگان همچون طرح گردشگری آشوراده متوقف است و ستاد مردمی نجات آشوراده همچنان پیگیر شکایتی است که از سازمان حفاظت محیط‌ز یست به دستگاه قضایی برده است.

معاون سازمان محیط‌ زیست درباره این طرح می‌گوید: براساس درخواست استان گلستان طرح طبیعت‌گردی آشوراده بیش از ۱۰ یا ۱۲سال در حال بررسی، مکاتبه و پیگیری است و در نهایت سال گذشته توافقاتی انجام شد. از جمله این‌که بارگزاری‌های سنگینی که در ابتدا درخواست شده بود در آشوراده اتفاق بیفتد مثل هتل، استخر، شهربازی، بازارچه و سایر فعالیت‌هایی که به ساخت‌وسازهای گسترده نیاز داشت، به درخواست سازمان حفاظت محیط‌ زیست قرار شد از برنامه حذف و به شهر بندرترکمن منتقل شود.

او می‌افزاید: در رابطه با فعالیت‌های طبیعت‌گردی که قرار بود در آشوراده اتفاق بیفتد و مورد توافق سازمان و استانداری گلستان قرار گرفت در محدوده ۲۲ هکتاری براساس برنامه جامع مدیریت ذخیره‌گاه زیست‌کره و پناهگاه حیات‌وحش میانکاله، اجازه دادیم ایجاد تاسیسات طبیعت‌گردی مطابق نُرم و استانداردهایی که برای مناطق تحت‌حفاظت وجود دارد، اجرا شود. این توافق انجام شد که سازمان به هیچ وجه اجازه ساخت‌وساز سنگین در آشوراده را نمی‌دهد و ساخت‌وسازها در جزیره باید موقت، سبک، با مصالح بومی، مطابق و موزون با طبیعت منطقه طراحی و اجرا شود؛ با این شرایط تفاهم کرده و قرارداد منعقد کردیم.

اما مدیر روابط عمومی ستاد مردمی نجات آشوراده نظر دیگری دارد. فرزاد علیزاده در این‌باره به همشهری می‌گوید: براساس گزارش ارزیابی اثرات زیست‌محیطی طرح گردشگری آشوراده، در محدوده ۲۲ هکتاری که آقای ظهرابی مدعی هستند تاسیسات طبیعت‌گردی قرار است ایجاد شود، اراضی ساحلی و نیمه‌جنگلی منطقه مشخصا به کاربری‌هایی چون زمین بازی کودکان، ‌رستوران‌های متعدد، ‌پارکینگ خودرو، آتش‌نشانی، ‌اورژانس، ‌ساختمان مرکز بازدیدکنندگان، ‌مسجد و نمازخانه و محوطه کمپینگ و اقامت شبانه اختصاص یافته است. او می‌افزاید: حتما تعریف مسئولان سازمان محیط‌زیست از طبیعت‌گردی با بقیه متفاوت است چون بیشتر کاربری‌ها برای این منظور بوده و تنها تریل چوبی در این ۲۲هکتار دیده شده است.

به گفته مسئولان استان گلستان قرار است با اجرا طرح گردشگری آشوراده، ‌این جزیره حفاظت شده که زیستگاه حیات‌وحش بوده به کیش دوم ایران تبدیل شود اما مناقشه بر سر این طرح بعد از گذشت ۱۶سال همچنان بین دوستداران محیط‌زیست و سازمان حفاظت محیط‌زیست که خود با گردشگری در این جزیره موافقت کرده است ادامه دارد و اخیرا این اختلاف به محاکم قضایی کشیده شده است.

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.