بار دیگر به نیمروی خود نگاه کنید

البته لازم به ذکر است که جوجه‌های ماده زنده مانده سرنوشت بهتری در انتظارشان نیست. قطعاً اکثر مردم و مصرف کنندگان روزمره ی گوشت مرغ هیچ اطلاع ندارند که جوجه مرغ‌های زبان بسته قرار است یا به زور آمپول و آنتی بیوتیک و دارو تبدیل به مرغ‌های بیست و یک روزه (و شاید کمتر!) شوند

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد علیزاده فعال حقوق حیوانات در واکنش به انتشار تصاویری از معدوم سازی چند ۱۰ میلیون جوجه یک روزه در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری مهر قرار داد، نوشت: «طی یکی دو روز اخیر، انتشار نامه‌ها و فیلم‌های معدوم سازی جوجه‌های یک روزه (این بار به بهانه کمبود دانه و خوراک) دست به دست می چرخد و موجب ناراحتی و برانگیخته شدن احساسات عمومی شده است!

موضوع زنده زنده خفه کردن جوجه‌های یک روزه در صنعت مرغ و تخم مرغ در همه جای دنیا امری متداول و معمولی است و این موضوع همواره از سمت فعالان حقوق حیوانات و وگن ها (گیاهخواران مبتنی بر اخلاق) مورد اعتراض بوده است. علت معدوم سازی جوجه‌ها به این روش، این است که چون جوجه‌های نر نمی‌توانند تخم بگذارند، برای صنعت مرغداری و گوشت مرغ و تخم مرغ سودآوری ندارند. (در مورد اخیر چون مرغ‌ها از نژاد گوشتی هستند و برای تولید کننده صرف نمی‌کند نر و ماده با هم معدوم می‌شوند.)

جوجه کشی

روش‌های معدوم سازی نیز متنوع است: یا زنده زنده وارد چرخ گوشت می‌شوند، و آن بخش که از این مهلکه جان سالم بدر برده‌اند، در کیسه‌های بزرگ خفه می‌شوند. و اندک جوجه‌های باقیمانده هم تحت عنوان جوجه رنگی در فروشگاه‌های پرنده فروشی یا در کنار خیابان به فروش می رسند!

البته لازم به ذکر است که جوجه‌های ماده زنده مانده سرنوشت بهتری در انتظارشان نیست. قطعاً اکثر مردم و مصرف کنندگان روزمره ی گوشت مرغ هیچ اطلاع ندارند که جوجه مرغ‌های زبان بسته قرار است یا به زور آمپول و آنتی بیوتیک و دارو تبدیل به مرغ‌های بیست و یک روزه (و شاید کمتر!) شوند و سر سفره‌های انسان‌ها به عنوان غذا مصرف شوند یا در قفس‌های تنگ و تاریک که به هیچ عنوان امکان تکان خوردن و تحرک ندارند به دور از نور آفتاب و هوای سالم، از طریق روش ایجاد روز مصنوعی، پیوسته برای ما انسان‌ها تخم گذاری کنند. لذا فریب تبلیغات رنگارنگ و تصاویر مرغ‌های شاد و خوشحال را نخورید! هیچ مرغی با خوشحالی برای شما تخم نمی‌گذارد!

جوجه رنگی

صنعت بی رحم بهره کشی از حیوانات با تبلیغات رنگارنگ مانع از دیده شدن این بخش بی رحمانه از صنعت خود می‌شود. چرا که تنها چیزی که برای این صنعت اهمیت دارد بازگشت سرمایه و سودآوری است و اخلاق و حقوق حیوانات ذره‌ای اهمیت ندارد.

بار دیگر که املت تخم مرغ یا نیمرو میل می‌کنید به این نکته هم فکر کنید که شما هم در درد و رنجی که این حیوانات متحمل شده‌اند نقشی مستقیم دارید.

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.

عدالت زیستی
پیشنهاد سردبیر

وگانیسم: چیستی و چرایی/ محبوبه قلی پور

زمانی که از گیاه‌خواری به‌مثابه یک روش تغذیه‌ی سالمِ دوست‌دارِ محیط‌زیست صحبت می‌کنیم، صرفن از مصرفِ رژیمِ غذاییِ مبتنی‌بر گیاه حرف می‌زنیم؛ اما هنگامی‌که از قایل‌شدن یک حق برای حیوانات سخن می‌گوییم، از «وگانیسم» دفاع می‌کنیم که طبق آخرین تعریف انجمن وگان بریتانیا «فلسفه و روشی از زندگی‌ست که به‌دنبال حذفِ همه‌ی اَشکال استثمار و ظلم به حیوانات برای غذا، پوشاک یا هرچیز دیگری است».

پیشنهاد سردبیر

سرآغاز جنبش جهانی علیه «سموم» و «آفت‌کش‌ها»

در تاریخ تمدن کتاب‌های انگشت‌شماری توانسته‌اند مسیر جهان را تغییر دهند و کتاب «بهار خاموش» یکی از آن کتاب‌های تاریخ‌ساز است. مشاهده‌ی جسم بی‌جان پرندگان در یکی از شهرهای آمریکا که در اثر سم جان خود را ازدست داده بودند، سرآغازی بر نگارش این کتاب توسط «راشل کارسون» در سال ۱۹۶۲ شد. پس‌از جنگ جهانی دوم استفاده‌ی بی‌رویه از سموم شیمیایی آفت‌کش، توجه کارسون را به خود جلب کرد و او را واداشت تا مردم را از اثرات درازمدت سموم آفت‌کش آگاه سازد.

پیشنهاد سردبیر

دست خالی در مقابل تخریبگران

مسئولان سازمان حفاظت محیط‌زیست در آستانه آبگیری سد چم‌شیر، پس از اینکه متخصصان و فعالان محیط‌زیست در مورد خطرات زیست‌محیطی آبگیری این سد، انواع بیانیه‌ها را صادر کردند، می‌گویند که نمی‌گذارند تجربه گتوند تکرار شود و صدها هزار تن نمک اراضی پایین‌دست را از بین ببرد. اما چه‌کسی یا نهادی جلوی پروژه‌ای را که کارهای اجرایی آن با سرمایه‌گذاری خارجی 94درصد پیشرفت داشته، می‌گیرد؟

مقالات

بررسی علل ژنتیکی انقراض یوز ایرانی

یوزپلنگ تنها گونه از جنس و زیرخانواده Acinonyx است که روند جمعیت جهانی کاهشی را تجربه میکند. این گونه با تغییرات ژنتیکی پایین شناخته میشود. تمام جمعیتهای زیرگونه یوز آسیایی در خاورمیانه و جنوب غربی آسیا منقرض شده و ایران آخرین پناهگاه یوز آسیایی در دنیاست. زیرگونه یوز آسیایی در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت در زمره گونه های در آستانه انقراض قرار دارد و به دلیل کاهش شدید تنوع ژنی ناشی از کاهش شدید جمعیت ناشی از تخریب زیستگاه، جدایی جغرافیایی و افزایش درون آمیزی تعداد اندکی از آنها در طبیعت ایران باقیمانده است.