برای کشتار کروکودیل ها مجوزی صادر نمیکنیم

مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی تاکید کرد: مجوز صادر شده برای مزرعه کروکودیل مشهد، پروانه بهره‌برداری است نه مجوز کشتار و صادرات پوست و گوشت. این پروانه با هدف تکثیر و پرورش و جذب گردشگر مجوز بهره‌برداری صادر شده و بنا نیست در این مزرعه کشتاری صورت گیرد.
مزرعه کروکودیل مشهد

خبرگزاری میزان– واردات ۸۰ کروکودیل به کشور، انتقال آنها به مزرعه پرورش کروکودیل در مشهد، توضیحات بهره‌بردار که اهداف این مزرعه را گردشگری و فروش پوست و گوشت و خون کروکودیل‌ها عنوان کررد و اظهارات مسئولان شیلات و محیط زیست مبنی بر صدور پروانه بهره‌برداری از این مزرعه، طی روزهای گذشته خبرساز شد و اعتراضات برخی از سمن‌ها و فعالان محیط زیست را به دنبال داشت تا جایی که معترضان طی نامه‌ای خطاب به دادستان مشهد، خواهان جلوگیری از کشتار و فروش پوست و گوشت کروکودیل‌ها شدند.

اما اظهارات تورج همتی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی در گفت‌وگو با میزان حکایت از عدم موافقت محیط زیست با کشتار کروکودیل‌های مزرعه مشهد دارد.

همتی درباره مجوز صادر شده برای فعالیت مزرعه کروکودیل مشهد به میزان گفت: موافقت اصولی با احداث مزرعه پرورش کروکودیل مشهد سال ۹۳ صادر شد اما صدور پروانه بهره‌برداری، به زمانی موکول شد که سرمایه‌گذار، تمام ضوابط تعیین‌شده در دستورالعمل‌های سازمان محیط زیست و باید و نبایدهایی که به صورت مکتوب به آنها اعلام کرده بودیم را رعایت کند.

وی افزود: با توجه به اینکه گردشگری، محور اصلی فعالیت این مزرعه است حساسیت‌هایی به لحاظ امنیت گردشگران داشتیم که توسط سرمایه‌گذار رفع شد. در نتیجه امسال با هماهنگی سازمان مرکزی، مجوز بهره‌برداری و واردات کروکودیل را صادر کردیم. طبق مجوز صادرشده، هرگونه اقدامی اعم از فروش داخلی یا خارجی، واگذاری، انتقال و کشتار کروکودیل‌های این مزرعه و یا فروش تخم آنها باید با هماهنگی و مجوز اداره کل صورت گیرد که در غیر این‌صورت، بهره‌بردار، تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت. به همین منظور همه کروکودیل‌های این مزرعه با نظارت کارشناسان اداره کل به میکروچیپ مجهز شده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی با بیان اینکه مزرعه کروکودیل مشهد، در حال حاضر حتی از سالن کشتار و تمهیدات لازم برای کشتار کروکودیل‌ها برخوردار نیست گفت: سن کروکودیل‌های وارداتی، کم است در نتیجه پوست آنها دستکم تا دو سال آینده، قابل استفاده نیست بنابراین سرمایه‌گذار فعلا قصد کشتار و صادرات پوست و گوشت کروکودیل‌های وارداتی را ندارد.

وی در خصوص اعتراضات سمن‌ها نسبت به اظهاراتش در خصوص ارزش پوست کروکودیل گفت: متاسفانه این دلخوری‌ها در پی یک سوء تفاهم رسانه‌ای به وجود آمد و برخی از علاقه‌مندان محیط زیست، توضیحات اینجانب در خصوص ارزش پوست کردوکودیل را این گونه برداشت کردند که اداره کل به دلیل ارزش پوست کروکودیل با کشتار و صادرات پوست و گوشت کروکودیل‌ها دراین مزرعه موافقت کرده در حالی که پروانه‌ای صادر شد پروانه‌ بهره‌برداری است نه مجوز کشتار و صادرات.

همتی افزود: یکی از نگرانی‌های مطرح شده در فضای مجازی این است که برای خوراک کروکودیل‌ها از سگ و گربه استفاده می‌شود در حالی که در پروانه بهره‌برداری از مزرعه کروکودیل‌های مشهد قید شده است که تهیه غذای جانوران باید با نظارت دستگاه‌های مربوطه از جمله محیط زیست به صورت بهداشتی و از مبادی قانونی و بهداشتی انجام می گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی در پایان در پاسخ به اینکه آیا پس از رسیدن کروکودیل‌ها به سنی که پوستشان قابلیت صادرات را داشته باشد، اداره کل محیط زیست خراسان رضوی برای کشتار و صادرات پوست و گوشت آنها به سرمایه‌گذار، مجوز خواهد داد یا نه گفت: خیر. همانطور که پیشتر توضیح دادم، مزرعه کروکودیل مشهد با هدف تکثیر و پرورش و گردشگری، مجوز بهره‌برداری دریافت کرده و بنا نیست در آن کشتاری صورت گیرد. ضمنا این کروکودیل‌ها را می‌توان به عنوان مولد برای سایر مراکز تکثیر مجاز مشابه در داخل یا خارج ارسال کرد. نمایشگاه‌های خزندگان و باغهای وحش هم میتوانند با رعایت پروتکل‌ها دریافت کننده باشند. البته مزرعه کروکودیل مشهد برنامه‌های آموزشی از جمله بازدید کودکان از کروکودیل‌ها را هم در دست اجرا دارد.

 

به گزارش میزان، از آنجا که روند خشونت‌آمیز جدا کردن پوست از بدن کروکودیل، مستلزم تحمیل دردی شدید و بعضا طولانی‌مدت به این جانور است، انتشار فیلم‌ها و تصاویر از این عملیات دلخراش طی سال‌های اخیر، بازار پوشاک تهیه شده از پوست کروکودیل را از رونق انداخته و حتی استفاده از این پوشاک را به ضد ارزش تبدیل کرده است که حاصل آن، اعتراضات عمومی نسبت به استفاده برخی از سلبریتی‌ها از پوشاک پوست و همچنین تحریم برندهایی است که همچنان به تهیه پوشاک از پوست کروکودیل ادامه می‌دهند.

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.