تالاب خواران به جان بهترین تالاب ایران افتاده اند

یک فعال محیط زیست از تغییرکاربری بستر تالاب میانکاله و تبدیل آن به زمین کشاورزی خبرداد و مدیرکل محیط زیست استان مازندران هم تجاوز به حریم میانکاله را تایید کرد.
میانکاله

به گزارش خبرنگار گروه محیط زیست خبرگزاری فارس، تجاوز به مرزهای بهترین تالاب ایران و خاورمیانه خبر تاسف بار جدیدی است که نخستین بار حر منصوری فعال محیط زیست از آن خبر داده است، و ی در گفت وگو با خبرنگار فارس با استفاده از تصاویر ماهواره ای به نحوه این تجاوز پرداخت و روند تالاب خواری در این منطقه را توضیح داد.
به گفته وی میزان قابل توجهی از اراضی تالاب میانکاله که طی سال های اخیر تحت تاثیر کاهش تراز آب خزر از زیر آب بیرون آمده بودند به صورت غیرقانونی تصرف شده اند.

میانکاله

تصویر شماره یک

میانکاله

تصویر شماره دو

میانکاله

تصویر شماره سه

میانکاله

تصویر شماره چهار

بر اساس تصاویر ماهواره ای که در تاریخ پانزدهم آبان 95 ثبت شده است؛ بر اثر کاهش تراز آب خزر تالاب در حال خشک شدن بوده و آب به سوی شمال شرق این تالاب در حال عقب نشینی است، اما گیاهان گز علی رغم خشک شدن شکل و الگوی رویشی خود را حفظ کرده اند که این روند در تصویر ( 4) هم قابل مشاهده است، اما در این تصویر می توان دست اندازی های نسبتا محسوس کشاورزی را در گوشه چپ تصویر ثبت شده دید.

تصویر (5) که به شرایط همان منطقه در تاریخ سوم اسفند 95 می‌پردازد نشان می‌دهد که دست‌اندازی و تغییر کاربری اراضی ملی تالابی با سرعت و به صورت رقابتی در میان متجاوزان رشد کرده و آنها وارد فاز ایجاد نهر و جاده در اراضی مذکور شده‌اند و همچنان با شخم زدن و مشخص کردن مرزهای حریم تالاب به تصرف غیرقانونی خود مشغول‌اند.

میانکاله

تصویر شماره 5

به فاصله چند ماه در تصویری که چهارم اردیبهشت‌ماه سال 97 (تصویر 6)  ثبت شده است، شاهد تجاوزهایی از سمت جنوب غرب و جنوب به سمت شمال این تالاب هستیم. در این تصویر تجاوزهای متعدد از روی خطوط شخم و مرز و نهرهای زهکشی‌شده مشهود است و هیچ نشانه‌ای از بستر تالابی به چشم نمی‌خورد.

میانکاله

 تصویر شماره 6

حر منصوری معتقد است:‌ سودجویی از عقب‌نشینی تالاب میانکاله محدود به منطقه فوق نبوده و در یک نگاه کلی بیش از 2000 هکتار از اراضی آن تنها در نوار جنوب غربی میانکاله تصرف شده است.

 

وی نحوه برآوردش از وسعت مناطق تصاحب‌شده را تنها با ابزار سنجش از راه دور گوگل این مقدار را تخمین عنوان کرده و گفت:  100 قطعه زمین به مساحت بیش از 2000 هکتار از جنوب غرب تالاب در صحرای قره‌تپه حسین‌آباد از میانکاله جدا شده است.

فرزاد علیزاده فعال محیط زیست نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته فعالان این حوزه مشغول موضوع تعرض به اراضی آشوراده و تبدیل آن به قطب گردشگری شده‌ بودندو  مسأله تالاب‌خواری در میانکاله به دلیل کم‌توجهی آن چنان که باید پیگیری و رسانه‌ای نشده است، اظهار داشت: با عقب‌نشینی آب دریای خزر بخش عمده‌ای از ساحل جنوب خلیج گرگان از قره‌تپه و بهشهر تا کردکوی و بندر ترکمن در خواب غفلت مدیران سازمان جنگل‌ها و مراتع و سازمان محیط زیست تبدیل به زمین‌های کشاورزی که عمدتا به کاشت جو دیم اختصاص داده شده است.

این فعال محیط زیست گفت: عکس‌های ماهواره‌ای که حر منصوری تهیه کرده است شدت این زمین‌خواری در منطقه قره‌تپه بیشتر نشان می‌دهد.

وی افزود: زمین‌هایی که با عقب‌نشینی آب به نیزار و درختچه‌های گز تبدیل شده بود، اکنون تبدیل به زمین‌های کشاورزی شده و هزاران لیتر سم و کود را وارد خاک این منطقه کرده‌اند.

علیزاده این دست‌اندازی را آغاز تخریب و ویرانی بزرگ این منطقه عنوان کرده و معتقد است: دیری نمی‌گذرد که شاهد تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی نیز خواهیم بود. چه بسا از این زمین‌ها، شهرک‌ها و برج‌هایی سر بلند کند.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران، درباره تالاب‌خواری در میانکاله گفت: با خشک شدن ضلع غربی میانکاله در چند سال اخیر، تخریب و تجاوز در این منطقه آغاز شده است. تنها موضوعی که می‌تواند محیط‌زیست را بر زمین‌خوارهای میانکاله فائق آورد، وجود مستندات حقوقی است که ادعای زمین‌خوارها را تکذیب کند.

مدیر‌کل محیط زیست مازندران خبر از تشکیل پرونده‌های متعدد قضایی در این زمینه و ورود دادستانی به آن داده است.

اما سوال اساسی اینجاست که طی چند سال گذشته چرا و چطور سازمان محیط زیست و مدیریت پناهگاه حیات وحش میانکاله متوجه این تخلفات آشکار نشده‌اند؟ چگونه ممکن است بخش بزرگی از اراضی ملی تحت عنوان پناهگاه حیات وحش و ذخیره‌گاه زیست‌کره تغییر کاربری اتفاق بیفتد و مسؤولان از آن بی‌خبر باشند. ضمن اینکه شائبه پیش می‌آید که آتش سوزی‌های گاه و بیگاه بی‌ارتباط با این زمین‌خواری‌ها نیست.

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.