تنها مرکز تخصصی بازپروری حیات وحش در آستانه تعطیلی

علیزاده با اشاره به اینکه نبود تنها مرکز تخصصی دولتی حیات وحش، به قاچاق حیات وحش دامن می‌زند، گفت: وقتی مجموعه‌ای که وظیفه ذاتی‌اش حفظ و صیانت از حیات وحش و محیط زیست کشور است با حیات وحش این کشور اینگونه رفتار می‌کند، آیا شکارچیان را مستعد تخلفات شکار نمی‌کند؟
حیات وحش

 

خبرگزاری مهر؛ گروه جامعه: در ماه‌های پایانی سال گذشته که در عین ناباوری خبر رسید سازمان حفاظت محیط زیست تهران تعدادی از حیوانات کلینیک پردیسان را به باغ وحش‌ها و باغ پرندگان کشور پیشکش کرد و داد از نهاد فعالان محیط زیست بلند شد، موضوعی که خشم دوستداران طبیعت را بیشتر بر می‌انگیخت این بود که بسیاری از این حیوانات قابلیت بازگشت به طبیعت را داشتند، اما سازمان ترجیح داد آنها را در اختیار باغ وحش داران قرار دهد تا باقی عمر غم‌انگیز و دردناک خود را در قفس‌های تنگ و تاریک سپری کنند.

فرزاد علیزاده فعال حقوق حیوانات در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه شواهد و قرائن حاکی از این بود که کلینیک پردیسان در آینده‌ای نه چندان دور تعطیل شود و چندی پیش‌تر نیز با دامپزشک این مرکز قطع همکاری شده بود. گفت: همان زمان مسئولان مربوطه هرگونه تعطیلی تنها کلینیک تخصصی حیات وحش سازمان را صراحتاً رد کردند و دلیل انتقال حیوانات را ساخت و ساز و عملیات عمرانی عنوان کردند، عملیاتی که هیچ گاه اجرا نشد.

وی در ادامه گفت: با شروع سال جدید درست هنگامی که تمامی افکار عمومی درگیر بیماری کرونا بود، در سکوت کامل خبری با انتقال سه یوز در اسارت به سمنان (مهمترین گونه‌های جانوری موجود در پردیسان) مشخص شد که تصمیم سازمان برای تعطیلی کلینیک جدی است انتقالی که حرف و حدیث‌های فراوانی را به همراه داشت و سازمان هیچگاه نتوانست اشتباهات و قصور انجام شده در این انتقال را توجیه کند.

این فعال حقوق حیوانات با اشاره به اینکه به تازگی به کارمندان کلینیک پارک پردیسان اطلاع داده شده که روزهای پایانی کار خود در این مرکز سپری می‌کنند ابراز داشت: به این ترتیب تنها کلینیک تخصصی دولتی حیات وحش برای همیشه تعطیل خواهد شد.

وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به سکوت محیط زیست در این زمینه مشخص نیست چرا مدیران حوزه محیط طبیعی این سازمان اصرار بر تعطیلی و حذف این مرکز را دارند و وضعیت حیواناتی که پس از تعطیلی این مرکز نیاز به رسیدگی پزشکی و تیمار دارند چیست و دوران نقاهت خود را چکونه و در کجا باید سپری کنند؟

پردیسان

علیزاده با اشاره به اینکه نبود تنها مرکز تخصصی دولتی حیات وحش، به قاچاق حیات وحش دامن می‌زند، گفت: وقتی مجموعه‌ای که وظیفه ذاتی‌اش حفظ و صیانت از حیات وحش و محیط زیست کشور است با حیات وحش این کشور اینگونه رفتار می‌کند، آیا شکارچیان را مستعد تخلفات شکار نمی‌کند؟ اساساً رسالت سازمان حفاظت محیط زیست چیست؟

وی با ابراز تأسف از اتفاقات اخیر اظهار داشت: به نظر می‌رسد محیط زیست اصرار دارد به رفتار غیر علمی خود با حیات وحش ادامه دهد، در این شرایط پیشنهاد می‌شود نام سازمان را نیز به همان کانون صید و شکار سابق تغییر دهند تا لااقل دوستداران محیط زیست و حیات وحش تکلیف خودشان را با این مجموعه بدانند.

وی افزود: آیا وقت آن نرسیده که سازمان بازرسی کل کشور و دستگاه قضا در این موضوع ورود کرده و تکلیف فعالان محیط زیست را روشن کنند؟

کد خبر 4929408
یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.

عدالت زیستی
پیشنهاد سردبیر

وگانیسم: چیستی و چرایی/ محبوبه قلی پور

زمانی که از گیاه‌خواری به‌مثابه یک روش تغذیه‌ی سالمِ دوست‌دارِ محیط‌زیست صحبت می‌کنیم، صرفن از مصرفِ رژیمِ غذاییِ مبتنی‌بر گیاه حرف می‌زنیم؛ اما هنگامی‌که از قایل‌شدن یک حق برای حیوانات سخن می‌گوییم، از «وگانیسم» دفاع می‌کنیم که طبق آخرین تعریف انجمن وگان بریتانیا «فلسفه و روشی از زندگی‌ست که به‌دنبال حذفِ همه‌ی اَشکال استثمار و ظلم به حیوانات برای غذا، پوشاک یا هرچیز دیگری است».

پیشنهاد سردبیر

سرآغاز جنبش جهانی علیه «سموم» و «آفت‌کش‌ها»

در تاریخ تمدن کتاب‌های انگشت‌شماری توانسته‌اند مسیر جهان را تغییر دهند و کتاب «بهار خاموش» یکی از آن کتاب‌های تاریخ‌ساز است. مشاهده‌ی جسم بی‌جان پرندگان در یکی از شهرهای آمریکا که در اثر سم جان خود را ازدست داده بودند، سرآغازی بر نگارش این کتاب توسط «راشل کارسون» در سال ۱۹۶۲ شد. پس‌از جنگ جهانی دوم استفاده‌ی بی‌رویه از سموم شیمیایی آفت‌کش، توجه کارسون را به خود جلب کرد و او را واداشت تا مردم را از اثرات درازمدت سموم آفت‌کش آگاه سازد.

پیشنهاد سردبیر

دست خالی در مقابل تخریبگران

مسئولان سازمان حفاظت محیط‌زیست در آستانه آبگیری سد چم‌شیر، پس از اینکه متخصصان و فعالان محیط‌زیست در مورد خطرات زیست‌محیطی آبگیری این سد، انواع بیانیه‌ها را صادر کردند، می‌گویند که نمی‌گذارند تجربه گتوند تکرار شود و صدها هزار تن نمک اراضی پایین‌دست را از بین ببرد. اما چه‌کسی یا نهادی جلوی پروژه‌ای را که کارهای اجرایی آن با سرمایه‌گذاری خارجی 94درصد پیشرفت داشته، می‌گیرد؟

مقالات

بررسی علل ژنتیکی انقراض یوز ایرانی

یوزپلنگ تنها گونه از جنس و زیرخانواده Acinonyx است که روند جمعیت جهانی کاهشی را تجربه میکند. این گونه با تغییرات ژنتیکی پایین شناخته میشود. تمام جمعیتهای زیرگونه یوز آسیایی در خاورمیانه و جنوب غربی آسیا منقرض شده و ایران آخرین پناهگاه یوز آسیایی در دنیاست. زیرگونه یوز آسیایی در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت در زمره گونه های در آستانه انقراض قرار دارد و به دلیل کاهش شدید تنوع ژنی ناشی از کاهش شدید جمعیت ناشی از تخریب زیستگاه، جدایی جغرافیایی و افزایش درون آمیزی تعداد اندکی از آنها در طبیعت ایران باقیمانده است.