حصارکشی دور آشوراده

بر اساس طرح ارزیابی منتشر شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست قرار است با اجرای طرح گردشگری دور محدوده ی مستثنیات که شامل روستا، شیلات اردوگاه اموزش و پرورش و باقی بناهای شرقی جزیره میشود حصارکشی شود یعنی عملا"ارتباط گردشگران با بخشی از جزیره که هم اکنون خانه های روستائی جهت اقامت شبانه و تنها فروشگاه جزیره میباشد قطع خواهد شد.
حصارکشی دور آشوراده

روزنامه جام جم / فرزاد علیزاده عضو ستاد مردمی نجات آشوراده

اگر به جزیره آشوراده سفر کرده باشید در بخش روستای سابق، به جز یک بقالی ،مسجدی خالی از نمازگزار و چند خانه ی روستائی که بازسازی شده و پذیرای گردشگرانی است که قصد شب مانی در جزیره را دارند خانه های مخروبه ی دیگری راهم میبینید که سالهاست خالی از سکنه باقی مانده اند،البته در بخش شیلات و اسکله ی مربوطه تاسیساتی وجود دارد که در آنهم بدلیل رو به انقراض بودن ماهیان خاویاری تقریبا” نیمه تعطیل است، چند کارمند باقیمانده شیلات  هم  هر روز باقایق به جزیره می آیند و برمیگردند.

دو دهه پیش بدلیل بالا آمدن آب و جاری شدن سیلاب ساکن روستای آشور به محله ای در بندر ترکمن مهاجرت کردند که اکنون در انجا ساکن هستند.

آموزش و پرورش هم در جزیره تاسیساتی دارد از جمله یک اردوگاه دانش آموزی و چندین سازه ی نیمه ساز در محدوده ی 22 هکتاری طرح گردشگری آشوراده که دور از ذهن  نیست که با آغاز طرح در جزیره، آموزش و پرورش هم به ساخت و سازش ادامه دهد و بناهایش را تکمیل کند.

بر اساس طرح ارزیابی منتشر شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست قرار است با اجرای طرح گردشگری دور محدوده ی مستثنیات که شامل روستا، شیلات اردوگاه اموزش و پرورش و باقی بناهای شرقی جزیره میشود حصارکشی شود یعنی عملا”ارتباط گردشگران با بخشی از جزیره که هم اکنون خانه های روستائی جهت اقامت شبانه و تنها فروشگاه جزیره میباشد قطع خواهد شد.

حال آنکه یکی از توجیهات این طرح ضد محیط زیستی رسیدگی به جوامع محلی است اما می بینیم که در عمل چنین نیست.

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.