روزنامه جام جم/فرزاد علیزاده عضو ستاد مردمی نجات آشوراده:
جزیره ی زیبای آشوراده که قسمتی از پناه گاه حیات وحش میانکاله محسوب می شود، زیستگاه حیات وحش حساس و شکننده ای است که یکی از دلایل وجود این حیات وحش کم نظیر عدم وجود انسان و تمدن شهری در این منطقه است.سازمان حفاظت از محیط زیست که بالطبع وظیفه ی حفاظت ازمحیط زیست را دارد، در زمان ریاست خانم دکتر ابتکار و در سال 1393 و در کمال شگفتی طی تفاهم نامه ای با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، کاربری این جزیره را به گردشگری تغییر داد!
یکی از گونه های دریایی منطقه ،فیل ماهی، از جمله ماهیان خاویاری است که زیستگاهش اطراف جزیره آشوراده است.
کُلمه و شاه کولی دوگونه ی در شرف تهدید هستند که در طرح ارزیابی اثرات محیط زیستی آشوراده هم به آن اشاره شده است، اما به دو دلیل در حال انقراض هستند: صید بیش از حد و رفت و آمد قایق های موتوری در منطقه.
گفته میشود 40% خاویار ایران از منطقه ی آشوراده بدست می آید و از آنجایی که کُلمه غذای اصلی فیل ماهی است، انقراض کُلمه به انقراض فیل ماهی و خاویار منجر خواهد شد.
حال قرار است در زیستگاه این گونه های حساس و در شرف تهدید، ورزشهای آبی و دریایی راه اندازی، و پلاژ شنای خانمها و آقایان و…. احداث شود.
خطرات دیگری نیز در صورت وجود طرح های گردشگری این چنینی گونه های دریایی جزیره را تهدید خواهد کرد، که از جمله میتوان به ورود فاضلاب و پساب انسانی و صنعتی وخطر نشت روغن و بنزین قایق های موتوری اشاره کرد.
این در حالی است که براساس یکی از اهداف کنوانسیون آیچی 2010 که در مجلس شورای اسلامی ایران نیز تصویب و تبدیل به قانون شده است، ایران متعهد شده تا سال 2020 از انقراض گونه های در معرض تهدید جلوگیری کند، و وضعیت آنان را بهبود بخشد.