روزنامه جام جم/فرزاد علیزاده عضو ستاد مردمی نجات آشوراده:
این روزها صحبت در باره ی آغاز طرح گردشگری در جزیره آشوراده فراوان است
مجریان طرح آنچنان از طرح غیر شفاف، غیر علمی و پرحاشیه خودشان که مزین شده است به رعایت ملاحظات زیست محیطی صحبت میکنند که انگار نه انگارحیات وحش این سرزمین از همه طرف مورد آماج حملات جاده ها، شکارچیان قانونی و غیر قانونی ، آلودگی منابع آبی و خاکی و صوتی قرار گرفته و آشوراده بدلیل خالی از سکنه بودن تبدیل به محل امنی شده است برای حیات وحش منطقه.
در علم اکولوژی، اصطلاحی تحت عنوان اثرات حاشیه ای(Edge Effects) وجود دارد و مفهوم آن این است که وقتی در یک منطقه حفاظت شده، جاده یا تأسیساتی ساخته میشود، میزان آسیب و تخریبی که ایجاد می کند تنها محدود به ابعاد (طول و عرض جاده یا آن ساختمان ها) نیست، بلکه آن جاده باعث قطعه قطعه شدن زیستگاه شده و تمامی اجزای زیست بوم و گونهها را تا عمق قابل توجهی تهدید می کند و در معرض آسیب قرار می دهد.
به عنوان مثال قابل ذکر است که بر اساس طرح ارزیابی اثرات محیط زیستی آشوراده سر و صدای انسانی حاصل از فاز ساخت و ساز میتواند بر زندگی پرندگان منطقه تاثیر بگذارد. و موجب ترک کردن پرندگان از منطقه شود از دیگر آثار سو سر و صدای زیاد، ایجاد اختلال در وضعیت عمومی بدن آنها مانند افزایش ضربان قلب خواهد بود که از عواقب آن افزایش متابولیسم بدن و برهم خوردن تعادل هورمونی میباشد همچنین سر و صدای زیاد سیستمهای عصبی این جانداران را بیش از حد تحریک کرده، باعث استرس مزمن می شود. بعضی از پرندگان به دلیل حساسیت به صدا، در اثر سر و صدای زیاد قادر به هماهنگ کردن خود به زندگی و تولید مثل نیستند و این مساله بسیار مهم است.