در ادامه ی گفتگو با آذین پیراسته در رادیو سلامت از ساخت و ساز سبز گفتم و نقش آن در توسعه ی پایدار
در ادامه ی گفتگو با آذین پیراسته در رادیو سلامت از ساخت و ساز سبز گفتم و نقش آن در توسعه ی پایدار
یوزپلنگ تنها گونه از جنس و زیرخانواده Acinonyx است که روند جمعیت جهانی کاهشی را تجربه میکند. این گونه با تغییرات ژنتیکی پایین شناخته میشود. تمام جمعیتهای زیرگونه یوز آسیایی در خاورمیانه و جنوب غربی آسیا منقرض شده و ایران آخرین پناهگاه یوز آسیایی در دنیاست. زیرگونه یوز آسیایی در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت در زمره گونه های در آستانه انقراض قرار دارد و به دلیل کاهش شدید تنوع ژنی ناشی از کاهش شدید جمعیت ناشی از تخریب زیستگاه، جدایی جغرافیایی و افزایش درون آمیزی تعداد اندکی از آنها در طبیعت ایران باقیمانده است.
همگام با افزایش جمعیت جهان، مسالهی تامین غذای انسانها و “امنیت غذایی“ اهمیت بیشتری پیدا میکند. کشاورزی را میتوان ضروریترین راه برای بقای انسان دانست، اما باید توجه کرد که در عینحال یکی از اصلیترین مولفههای برهمزنندهی تعادل بومشناختی در جهان و دارای ردپای عظیم زیستمحیطی است.
بین شکار و پروژه های پر رنگ و لعاب حفاظت از یوز آسیایی با هیولاسازی از نقش سگها در انقراض یوز ایرانی ارتباط مستقیم و تنگاتنگ وجود دارد! چرا که زیستگاه های حساس یوز ایرانی و حیات وحش در قرق شکارچیان، معادن، جاده ها، دامهای روستاییان و عشایر است و بنابراین مطرح کردن نقش سگهای بلاصاحب در انقراض یوز ایرانی بحثی انحرافی بیش نیست!
در دهههای اخیر با توجه به رشد روزافزون جمعیت، افزایش شهرنشینی، تبدیل فضاهای سبز به آسمانخراشها و آلودگی محیط زیست، استفاده از بامها و دیوارهای سبز در جهت ایجاد فضای سبز، رشد قابل توجهی داشته است.
ایا با کشتار سگها ،جمعیت کنترل میشود؟ آیا بیماری هاری را میتوان با کشتار کنترل کرد؟
توسعه پایدار (Sustainable Development)، محل تلاقی جامعه، اقتصاد و محیط زیست است. «به توسعهای که نیازمندیهای حاضر را بدون لطمه زدن به توانایی نسلهای آتی در تامین نیازهای خود برآورده میسازد، توسعه پایدار گویند».
مجله زمین برای همه ماست ، استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع و نویسنده بلامانع است