موسسات خصوصی ; تیر خلاص حیات وحش ایران/عباس اسکندری

از نگاه برخی کارشناسان منتقد و دوستداران حیات وحش” طرح حفاظت از یوز” نیز که در چند سال اخیر سروصدای‌ها زیادی را به پا کرده است خارج از این ماجرا نیست . و به زعمِ کارشناسانِ منتقد، سازمان محیط زیست در این میان با نفوذ مدیران شکارچی در بخش‌های کلیدی و تصمیم گیرنده در کمال تاسف همین سیاست دوگانه را در دستور کار خود قرار داده. و بازی ترسناکی را در این‌ میان در قبال باقی‌مانده‌ی حیات‌وحش دنبال می‌کند
یوز آسیایی

آیا مدیریت حیات‌وحش به شیوه‌ی لیبرالیستی یا همان سبک به ظاهر پولساز و پرمخاطره‌‌ای که طی آن افرادی در قالب “موسسات خصوصی” در سالهای اخیر به آن علاقمند و طرفدار آن شده‌اند،اینگونه است؟
یا اینگونه به نظر می‌آید که در ابتدا با بی‌توجهی به هشدارهای کارشناسان با چراغ سبز سازمان محیط زیست و در پی آن با صدور پروانه‌های بی‌رویه‌ شکار، دمار از روزگار یک یا چند گونه جانوری در حیات‌وحش درآورده!
و بعد، با بهره‌گیری از چند چهره‌ی ورزشی یا سینمایی با ایجاد یک پروپاگاندای خبری وَ شخصیت‌پروری (قهرمان‌سازی) از نفراتشان در رسانه‌های اجتماعی و برانگیختن احساسات مردم با برپابی کمپین‌های برنامه‌ریزی شده و جمع آوری خیرات و نذورات و اعانه به این منظور، و یا با درخواست کمک از مجامع بین‌المللی و همچنین با فشار بر بخش‌ها و مراجع تخصیص بودجه در قالب یک خواست مردمی و در نهایت با اختصاص و دریافت مبالغ میلیاری برای احیای همان گونه در یک طرح حفاظتی و نخ‌نما وارد عمل می‌شوند؟!

اما ای کاش این ماجرا وَ این ریخت و پاش‌های بی‌سروته تنها به همین جا ختم می‌شد!

از نگاه برخی کارشناسان منتقد و دوستداران حیات وحش” طرح حفاظت از یوز” نیز که در چند سال اخیر سروصدای‌ها زیادی را به پا کرده است خارج از این ماجرا نیست . و به زعمِ کارشناسانِ منتقد، سازمان محیط زیست در این میان با نفوذ مدیران شکارچی در بخش‌های کلیدی و تصمیم گیرنده در کمال تاسف همین سیاست دوگانه را در دستور کار خود قرار داده. و بازی ترسناکی را در این‌ میان در قبال باقی‌مانده‌ی حیات‌وحش دنبال می‌کند
سیاستی که دود آن از ابتدا، و تا انتهای کار تنها به چشم حیات وحش بی‌رمق و در لبه‌ی پرتگاه کشورمان می‌رود وَ در مقابل سود سرشار از اجرای این پروژه‌ها، و درآمد حاصل از این ریخت و پاش‌ها به جیب موسسات خصوصی و مدیران آنها و افرادی سرازیر شده و می‌شود که با تبلیغات فراوان قصد وارونه جلوه دادن اوضاع وخیم به نفع خود و تشکیلات خود دارند.
سازمانی که عکسِ نام وَ رسالت‌اَش جای حفاظت از باقی مانده‌ی رو به افول گونه‌های جانوری در مقابل شکارچیان بومی، با دعوت از شکارچیان خارجی وَ برپایی تورهای شکار در رقابتی تنگاتنگ با صیادان و متخلفان بومی مشغول تار و مار کردن گونه‌های با ارزش وَ رو به انقراضِ جانوری در قرق‌های خصوصی می‌باشد.

متاسفانه این رویکردِ دوگانه و از جهتی یکسویه و تبعیض آمیز در محدودیت شکار تنها برای شکارچی‌های داخلی افراد محلی را نیز، نسبت به توصیه‌ها و هشدارهای دلسوزان و کارشناسان حیات‌وحش، و خطرات ناشی از کشتار گونه‌های جانوری و در معرض انقراض و آسیب‌های پیش‌رو به کلی نا‌امید، وَ بی‌اعتماد کرده است.
سازمانی که زیستگاه‌های بکر جانوری را بواسطه‌ی همین موسسات خصوصی، با برپایی تورهای شکار، سافاری ،آفرود به جولانگاه شکارچیان خارجی، و خوشگذرانی‌های سطحی گردشگرانی تبدیل کرده است که متاسفانه حتی کوچکترین دانش و تعصبی در رابطه با ضرورت حفظ محیط زیست و بالاخص حیات وحش نداشته و بارها در خبرها شنیده‌ و می‌شنویم که در پی این رفت و آمدهای غیر ضروری بخش‌های قابل توجهی از جنگل‌ها و مراتع ملی با بی‌توجهی و در پی‌ سهل انگاری افرادی بی‌مسئولیت و خوشگذران طعمه‌ آتش‌سوزی‌های مهیب، و یا بواسطه‌ی زباله‌های به جا مانده از این مسافران آسیب‌های جبران ناپذیری را متحمل شده‌ است و می‌باشد
مسئول این لطمات جبران‌ناپذیر چه کسانی‌ می‌باشند
جز تصمیم‌گیرندگان و مدیران ارشد این سازمان، و موسسات ذینفع و طرف قرارداد!

 

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.