پدیده ای به نام حیوانات شهری/سگ های رهاشده قسمت دوم

اگر به بازار خريد و فروش حيوانات در بزرگراه آزادگان سري بزنيد متوجه مي‌شويد كه انواع و اقسام حيوانات، از عقاب و شاهين و سمندر گرفته تا مار و افعي و رتيل و عنكبوت! تا انواع و اقسام سگ‌هاي غيربومي در آنجا به فروش مي‌رسد، دلالان حيوان آزار، هر كاري كه دل‌شان بخواهد مي‌كنند و متاسفانه بازهم سازمان شهرداري تهران كمترين نظارتي بر اين موضوع ندارد.
سگ رها

روزنامه اعتماد/ فرزاد علیزاده فعال حقوق حیوانات

در خصوص حیوانات شهری بارها گفته شده که اصولا حیوانات رهاشده در طبیعت، محیط زیست شهری و حاشیه شهرها محصول خودخواهی انسان‌ها و دست‌اندازی در طبیعت است و ما نباید با نادیده گرفتن نقش خود در این ماجرا کشتار بی‌رحمانه سگ‌ها را توجیه کنیم. انباشت زباله‌های شهری در خارج از شهرها به کانون تجمع حیوانات بلاصاحب از جمله سگ‌ها تبدیل می‌شود، در نتیجه سگ‌ها جفت‌گیری کرده و با توجه به وجود غذای کافی توله‌های خود را بزرگ می‌کنند، سگ‌ها در هفت، هشت ماهگی بالغ شده و به همین ترتیب درصورتی که عقیم نشده باشند هرسال نسل‌شان چند برابر می‌شود. غذارسانی مدیریت نشده همشهریان هم که از سر دلسوزی انجام می‌شود بر این مشکل می‌افزاید. یکی دیگر از موضوعاتی که بر تعداد سگ‌ها می‌افزاید وجود کارگاه‌های ساختمانی بزرگ در شهر یا حاشیه شهرهاست! مدیران این کارگاه‌ها برای امر محافظت تعداد زیادی سگ را نگهداری می‌کنند، سگ‌ها پس از احساس امنیت و ایجاد قلمرو برای خود جفت‌گیری می‌کنند و حال اگر یک پروژه ساختمانی 3-2 سال طول بکشد، همین تعداد چند برابر شده و در نهایت هم توسط مسوولان امر رها می‌شوند، متاسفانه شهرداری هم هیچ نظارتی در این خصوص انجام نمی‌دهد، کارگاه‌ها و کارخانه‌های حاشیه شهرها را هم می‌توانید به این آمار اضافه کنید. در صورتی که شهرداری تهران می‌تواند با نظارت بر این امر، صاحبان سگ‌ها را مقید به عقیم‌سازی کند و به سادگی می‌تواند جلوی ازدیاد بخش قابل توجهی از ازدیاد نسل سگ‌ها را بگیرد. موضوع واردات و توله‌کشی از سگ‌ها هم یکی دیگر از راه‌های غیرانسانی این صنعت بی‌رحم است. اگر به بازار خرید و فروش حیوانات در بزرگراه آزادگان سری بزنید متوجه می‌شوید که انواع و اقسام حیوانات، از عقاب و شاهین و سمندر گرفته تا مار و افعی و رتیل و عنکبوت! تا انواع و اقسام سگ‌های غیربومی در آنجا به فروش می‌رسد، دلالان حیوان آزار، هر کاری که دل‌شان بخواهد می‌کنند و متاسفانه بازهم سازمان شهرداری تهران کمترین نظارتی بر این موضوع ندارد. بنابراین ملاحظه می‌شود که فقدان دانش علمی در مورد مدیریت حیوانات شهری (چه در بین مسوولان و چه طرفداران حقوق حیوانات) چه اندازه مشکلات و آسیب‌هایی در بردارد. در خاتمه لازم به ذکر است تا لایحه حقوق حیوانات عملا به تصویب نرسد و سازوکار قانونی جهت حمایت از حیوانات و پیشگیری از جرایم مربوطه اجرایی نشود، همچنان شاهد کشتار و حیوان‌آزاری و خشونت علیه حیوانات به ویژه سگ‌ها خواهیم بود.

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.