فروش بالابان یک و نیم میلیارد تومانی ایران در مزایده قوشبازان قطر+ عکس

طی روزهای گذشته در قطر مزایده‌ای برای فروش پرندگان شکاری برگزار شد که در آن برخی از پرندگان شکاری ایران که به صورت قاچاق به قطر رسیده بودند به فروش رسیدند. بالابانی که به قیمت ۲۰۰هزار ریال قطر معادل یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان فروخته شد یکی از آنهاست.
قاچاق پرندگان شکاری به کشورهای عربی

خبرگزاری میزان– این روزها در کشور قطر نمایشگاه پرندگان شکاری برگزار می‌شود و قوشبازان با شرکت در مزایده، پرنده مورد نظرشان را خریداری می‌کنند. این پرنده‌ها بعضا در ایران، افغانستان و عراق صید شده و به صورت قاچاق به قطر رسیده‌اند تا پس از رام شدن توسط قوشبازان، برای شکار هوبره در فصل زمستان آماده شوند.

در این نمایشگاه‌های مجلل، پرندگان ایرانی، از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند و البته از قیمتی بالاتر؛ به طوری که در مزایده‌ای که طی روزهای گذشته برگزار شد، یک بالابان ایرانی به قیمت دویست هزار ریال قطر معادل با یک میلیارد و ششصد و پنجاه میلیون تومان به فروش رسید.

 

علی برهانی‌کیا، دامپزشک و جراح پرندگان درباره صید، قاچاق و فروش پرندگان شکاری به میزان گفت: بالابان، شاهین و بحری، گونه‌هایی از پرندگان شکاری هستند که شیوخ عرب به قوش‌بازی با آنها علاقه دارند و برای خریدشان هزینه‌های بالایی صرف می‌کنند.

وی با ابراز تاسف از اینکه طی سال‌های گذشته، صید این پرندگان در ایران با هدف قاچاق به کشورهای عربی به شدت افزایش یافته گفت: با شروع فصل مهاجرت پرندگان یعنی ماه‌های شهریور و مهر پرندگان از عرض‌های شمالی به سمت پایین حرکت می‌کنند؛ جایی که صیادان انتظارشان را می‌کشند. به همین دلیل است که اوایل پاییز بهترین زمان برای برگزاری نمایشگاه‌ها و مزایده‌هاست.

این دامپزشک یادآور شد: پس از آنکه پرندگان صید و قاچاق شده و در اختیار قوشبازان قرار گرفتند به مدت یک ماه تحت آموزش قرار گرفته و نهایتا با فرا رسیدن زمستان برای شکار هوبره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی در پاسخ به اینکه چه شاخص‌هایی قیمت این بالابان را به دویست هزار ریال قطر رسانده گفت: طیف رنگ، اندازه بزرگ و سن کم، معیار انتخاب بهترین پرنده‌هاست. هرچه طول یا وزن پرنده بیشتر باشد برای شکار هوبره مسلط‌تر است و هرچه سنش کمتر باشد راحت‌تر رام می‌شود. به همین دلیل سن زیر یک سال برای انتخاب این پرندگان در نظر گرفته می‌شود.

قطر

برهانی‌کیا با اشاره به اینکه با آغاز ورود شاهین‌‌‌‌سانان از شمال شرق و غرب کشور به سمت جنوب، صید گسترده آنها آغاز می‌شود گفت: بیشترین میزان صید این پرندگان شکاری را در استان اصفهان شاهد هستیم و متاسفانه باید بگویم جمعیتی قابل توجهی از پرندگانی که صید می‌شوند بدون اینکه به فروش برسند یا هنگام صید یا هنگام حمل و نقل تلف می‌شوند. بسیاری از آنها هم گزینه مناسبی برای قوشبازی نیستند و خریداری ندارند.

قطر

وی با اشاره به کلاهی که سر پرندگان شکاری را می‌پوشاند گفت: وقتی جلوی دید پرندگان گرفته شود، پرنده آرام می‌شود و کمتر بی‌قراری می‌کند. به همین دلیل پیش از آغاز حمل و نقل، سر پرنده را با این کلاه‌ها می‌پوشانند. در بسیاری از موارد هم به منظور کاهش هزینه‌ها به جای استفاده از کلاه، پلک‌های پرنده را به هم می‌دوزند و پس از رسیدن پرنده به مقصد پلک‌ها را باز می‌کنند که بعضا با عفونت و یا تغییر شکل دائمی پلک‌ها همراه است.

قطر

این دامپزشک با ابراز تاسف از عدم وجود عزمی برای جلوگیری از صید گسترده این پرندگان ارزشمند در سطح کشور گفت: از سازمان حفاظت محیط زیست انتظار می‌‌رود با استفاده از ابزارهای قانونی از این تخلفات گسترده که بقای نسل شاهین‌سانان را تهدید می‌کند جلوگیری کنند، با این حال شاهد افزایش چشمگیر صید این پرندگان توسط شبکه‌ای از سودجویان هستیم.

در ادامه تصاویری از سایر پرندگان شکاری ایران که اخیرا در مزایده برگزارشده در قطر به فروش رسیدند را مشاهده می‌کنید.

 

قطر

قطر

قطر

قطر

قطر

قطر

 

به گزارش میزان، ضرر و زیان وارده به محیط زیست ناشی از صید غیرمجاز هر شاهین، بالابان یا بحری، دویست میلیون تومان است.

 

فروش بالابان یک و نیم میلیارد تومانی در مزایده قوشبازان قطر+فیلم و عکس

فروش بالابان یک و نیم میلیارد تومانی در مزایده قوشبازان قطر+فیلم و عکس

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.

عدالت زیستی
پیشنهاد سردبیر

وگانیسم: چیستی و چرایی/ محبوبه قلی پور

زمانی که از گیاه‌خواری به‌مثابه یک روش تغذیه‌ی سالمِ دوست‌دارِ محیط‌زیست صحبت می‌کنیم، صرفن از مصرفِ رژیمِ غذاییِ مبتنی‌بر گیاه حرف می‌زنیم؛ اما هنگامی‌که از قایل‌شدن یک حق برای حیوانات سخن می‌گوییم، از «وگانیسم» دفاع می‌کنیم که طبق آخرین تعریف انجمن وگان بریتانیا «فلسفه و روشی از زندگی‌ست که به‌دنبال حذفِ همه‌ی اَشکال استثمار و ظلم به حیوانات برای غذا، پوشاک یا هرچیز دیگری است».

پیشنهاد سردبیر

سرآغاز جنبش جهانی علیه «سموم» و «آفت‌کش‌ها»

در تاریخ تمدن کتاب‌های انگشت‌شماری توانسته‌اند مسیر جهان را تغییر دهند و کتاب «بهار خاموش» یکی از آن کتاب‌های تاریخ‌ساز است. مشاهده‌ی جسم بی‌جان پرندگان در یکی از شهرهای آمریکا که در اثر سم جان خود را ازدست داده بودند، سرآغازی بر نگارش این کتاب توسط «راشل کارسون» در سال ۱۹۶۲ شد. پس‌از جنگ جهانی دوم استفاده‌ی بی‌رویه از سموم شیمیایی آفت‌کش، توجه کارسون را به خود جلب کرد و او را واداشت تا مردم را از اثرات درازمدت سموم آفت‌کش آگاه سازد.

پیشنهاد سردبیر

دست خالی در مقابل تخریبگران

مسئولان سازمان حفاظت محیط‌زیست در آستانه آبگیری سد چم‌شیر، پس از اینکه متخصصان و فعالان محیط‌زیست در مورد خطرات زیست‌محیطی آبگیری این سد، انواع بیانیه‌ها را صادر کردند، می‌گویند که نمی‌گذارند تجربه گتوند تکرار شود و صدها هزار تن نمک اراضی پایین‌دست را از بین ببرد. اما چه‌کسی یا نهادی جلوی پروژه‌ای را که کارهای اجرایی آن با سرمایه‌گذاری خارجی 94درصد پیشرفت داشته، می‌گیرد؟

مقالات

بررسی علل ژنتیکی انقراض یوز ایرانی

یوزپلنگ تنها گونه از جنس و زیرخانواده Acinonyx است که روند جمعیت جهانی کاهشی را تجربه میکند. این گونه با تغییرات ژنتیکی پایین شناخته میشود. تمام جمعیتهای زیرگونه یوز آسیایی در خاورمیانه و جنوب غربی آسیا منقرض شده و ایران آخرین پناهگاه یوز آسیایی در دنیاست. زیرگونه یوز آسیایی در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت در زمره گونه های در آستانه انقراض قرار دارد و به دلیل کاهش شدید تنوع ژنی ناشی از کاهش شدید جمعیت ناشی از تخریب زیستگاه، جدایی جغرافیایی و افزایش درون آمیزی تعداد اندکی از آنها در طبیعت ایران باقیمانده است.