استقبال فراکسیون محیط زیست مجلس از درخواست تصویب قانون منع حیوان‌آزاری

سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی به میزان گفت: همانطور که مستحضرید تدوین پیش‌نويس قانون منع حیوان آزاری از سال ۹۴ آغاز شد و در قالب لايحه به هیئت دولت رفت. متاسفانه تعلل دولت در ارسال آن به مجلس شورای اسلامي سبب شد اين پیش‌نويس سال گذشته با پیگیریهای مجلس، در قالب طرح به مجلس ارائه شود.
منع حیوان ازاری

خبرگزاری میزان– روز گذشته بود که درخواست تصویب قانون منع حیوان‌آزاری با ۱۸هزار امضا تقدیم محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی شد.

در پاسخ به این درخواست، سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی به میزان گفت: همانطور که مستحضرید تدوین پیش‌نویس قانون منع حیوان آزاری از سال ۹۴ آغاز شد و در قالب لایحه به هیئت دولت رفت. متاسفانه تعلل دولت در ارسال آن به مجلس شورای اسلامی سبب شد این پیش‌نویس سال گذشته با پیگیریهای مجلس، در قالب طرح به مجلس ارائه شود.

وی با بیان اینکه طرح منع حیوان‌آزاری که شهریور سال گذشته در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد، تا به امروز در کمیسیون حقوقی مجلس معطل مانده گفت: ان شاءالله با جدیت و همیتی که در فراکسیون محیط زیست مجلس جدید برای ورود جدی به مسائل محیط زیست کشور وجود دارد، تلاش خواهم کرد در زودترین موعد مقرر این طرح را به تصویب برسانیم.

وی با اشاره به موارد عدیده از انتشار فیلم‌ها و تصاویر دلخراش حیوان‌آزاری که احساسات مردم را خدشه دار می‌کند گفت: در حال حاضر به دلیل عدم جرم انگاری در حوزه حیوان آزاری، مجازات عاملان حیوان آزاری، قدرت بازدارندگی چندانی ندارد. بنابراین در چنین شرایطی که تاکنون قانونی در این زمینه وجود نداشته تصویب قانون منع حیوان‌آزاری اتفاق مبارکی است چرا که بازدارندگی‌هایی ایجاد خواهد کرد و قطعا شرایط نابسامان کنونی در این حوزه را بهبود خواهد بخشید.

منع حیوان ازاری

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس ادامه داد: روح کلی حاکم بر این طرح جلوگیری از آسیب به جانوران است و این نکته مثبت طرح است. در فراکسیون محیط زیست مجلس تلاش خواهیم کرد با تشکیل تیم های کارشناسی و بررسی مجدد طرح در صورتی که اصلاحاتی مورد نیاز باشد اعمال کنیم تا این طرحی کارشناسی‌شده و علمی آماده  تصویب شود؛ طرحی که تصویب آن برای حیات وحش کشور منشاء برکات خواهد بود.

 

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس در پاسخ این اینکه دغدغه‌مندی فراکسیون محیط زیست و کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یازدهم در حوزه محیط زیست به نسبت مجلس دهم چه تغییراتی داشته است گفت: بهتر است پاسخ این پرسش را شما اصحاب رسانه و فعالان محیط زیست بدهید. به هرحال مجلس در دوره قبل و ادوار گذشته همین فراکسیون و کمیسیون را داشته‌اند و عملکرد آنها را مشاهده کرده‌اید. در هر حال فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم در همین مدت کوتاه به چند مسئله مهم محیط زیست کشور ورود داشته از جمله صید ترال، مسئله وقف دماوند و آق‌مشهد، طرح توافقنامه پاریس، کنوانسیون تنوع زیستی دریای خزر، معادن کرکس کوه منطقه نطنز، مسائل حوزه محیط بانان کشور و غیره؛ به علاوه بازدیدهای مداوم در حوزه انتخابیه که از اثربخش‌ترین آنها به آزادسازی اراضی تپه سرخه و حل مشکل آرامستان لواسان می‌توان اشاره کرد.

سمیه رفیعی

وی تصریح کرد: بنده این اطمینان را با قطعیت کامل به شما می‌دهم که تمام تلاش خود را انجام خواهم داد تا مجلس یازدهم در حوزه محیط زیست کارنامه قابل قبولی داشته باشد.

وی در پایان افزود: شدیدا معتقدم فعالیت در حوزه محیط زیست باید کارشناسی و علمی و به دور از هرگونه هیاهوی سیاسی باشد. محیط زیست نباید دستاویز اهداف سایرین و خصوصا سیاسیون قرار بگیرد. سالها فعالیت تخصصی در حوزه محیط زیست به بنده اثبات کرده که سرمایه گذاری و ریل گذاری صحیح و علمی در محیط زیست، سرمایه گذاری در پیشرفت پایدار کشور و ارتقای مداوم آن در سایر حوزه ها اعم از اقتصاد و فرهنگ خواهد بود.

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.

عدالت زیستی
پیشنهاد سردبیر

وگانیسم: چیستی و چرایی/ محبوبه قلی پور

زمانی که از گیاه‌خواری به‌مثابه یک روش تغذیه‌ی سالمِ دوست‌دارِ محیط‌زیست صحبت می‌کنیم، صرفن از مصرفِ رژیمِ غذاییِ مبتنی‌بر گیاه حرف می‌زنیم؛ اما هنگامی‌که از قایل‌شدن یک حق برای حیوانات سخن می‌گوییم، از «وگانیسم» دفاع می‌کنیم که طبق آخرین تعریف انجمن وگان بریتانیا «فلسفه و روشی از زندگی‌ست که به‌دنبال حذفِ همه‌ی اَشکال استثمار و ظلم به حیوانات برای غذا، پوشاک یا هرچیز دیگری است».

پیشنهاد سردبیر

سرآغاز جنبش جهانی علیه «سموم» و «آفت‌کش‌ها»

در تاریخ تمدن کتاب‌های انگشت‌شماری توانسته‌اند مسیر جهان را تغییر دهند و کتاب «بهار خاموش» یکی از آن کتاب‌های تاریخ‌ساز است. مشاهده‌ی جسم بی‌جان پرندگان در یکی از شهرهای آمریکا که در اثر سم جان خود را ازدست داده بودند، سرآغازی بر نگارش این کتاب توسط «راشل کارسون» در سال ۱۹۶۲ شد. پس‌از جنگ جهانی دوم استفاده‌ی بی‌رویه از سموم شیمیایی آفت‌کش، توجه کارسون را به خود جلب کرد و او را واداشت تا مردم را از اثرات درازمدت سموم آفت‌کش آگاه سازد.

پیشنهاد سردبیر

دست خالی در مقابل تخریبگران

مسئولان سازمان حفاظت محیط‌زیست در آستانه آبگیری سد چم‌شیر، پس از اینکه متخصصان و فعالان محیط‌زیست در مورد خطرات زیست‌محیطی آبگیری این سد، انواع بیانیه‌ها را صادر کردند، می‌گویند که نمی‌گذارند تجربه گتوند تکرار شود و صدها هزار تن نمک اراضی پایین‌دست را از بین ببرد. اما چه‌کسی یا نهادی جلوی پروژه‌ای را که کارهای اجرایی آن با سرمایه‌گذاری خارجی 94درصد پیشرفت داشته، می‌گیرد؟

مقالات

بررسی علل ژنتیکی انقراض یوز ایرانی

یوزپلنگ تنها گونه از جنس و زیرخانواده Acinonyx است که روند جمعیت جهانی کاهشی را تجربه میکند. این گونه با تغییرات ژنتیکی پایین شناخته میشود. تمام جمعیتهای زیرگونه یوز آسیایی در خاورمیانه و جنوب غربی آسیا منقرض شده و ایران آخرین پناهگاه یوز آسیایی در دنیاست. زیرگونه یوز آسیایی در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت در زمره گونه های در آستانه انقراض قرار دارد و به دلیل کاهش شدید تنوع ژنی ناشی از کاهش شدید جمعیت ناشی از تخریب زیستگاه، جدایی جغرافیایی و افزایش درون آمیزی تعداد اندکی از آنها در طبیعت ایران باقیمانده است.