آشوراده آزاد شد!

دستور توقف "طرح گردشگری آشوراده" از سوی معاونت قضایی دادستان کل، به دادستان گرگان ابلاغ شد؛ چرا که طبق مصوبه "شورایعالی شهرسازی ومعماری"، صدور مجوز منطقه گردشگری در مناطق چهارگانه ممنوع است.»
جزیره اشوراده

اسکان نیوز– الهه موسوی:  وکیل “ستاد مردمی نجات آشوراده” –سمنا- درباره آخرین رخدادها در حوزه “طرح گردشگری آشوراده” گفت:« به درخواست “سمنا” نامه ای به معاونت قضایی دادستانی کل کشور، زدیم که طبق مصوبه سال 94 “شورایعالی شهرسازی ومعماری ایران”، صدور مجوز “منطقه نمونه گردشگری” در مناطق چهارگانه ممنوع است و از آنجا که آشوراده بخشی از “پناهگاه حیات وحش میانکاله” است، مشمول این قانون بوده و اجرای طرح گردشگری در آن خلاف مصوبه شورایعالی است. آنها وجود این مصوبه را استعلام کردند و شورایعالی جواب داد و وجود مصوبه را تایید کردند. حالا معاونت محترم قضایی دادستان کل کشور، دستور توقف طرح فوق را به دادستان گرگان ابلاغ کرد.»

او افزود:« برای ما آشوراده چندین محور دفاع داشت که یکی از مهم ترین آنها، بر اساس نشریه 257 “سازمان برنامه وبودجه” و “سازمان حفاظت محیط زیست” پناهگاه حیات وحش دارای زون تفرجی متمرکز نمی باشد در همین راستا، در سال 94 مصوبه ای از شورایعالی شهرسازی ومعماری صادر شد که بر اساس آن در مناطق چهارگانه، که پناهگاه حیات وحش نیز یکی از اقسام آن است، صدور مجوز “منطقه نمونه گردشگری” مطلقا ممنوع است.»

وی در ادامه گفت:« در سال 97 نیز مصوبه دیگری از شورایعالی شهرسازی ومعماری صادر شد. بر اساس بند الف ماده 1 این مصوبه، صدور مجوز شهرک های گردشگری نیز در مناطق چهارگانه مطلقا ممنوع است.»

وکیل “ستاد مردمی نجات آشوراده” با تاکید بر اینکه جزیره آشوراده، بخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله است و محدوده 22 هکتاری که قرار است طرح گردشگری آشوراده در آن اجرایی شود دقیقا در “پناهگاه حیات وحش میانکاله” قرار گرفته است گفت:« این مستندات را به دادستانی دادیم و از آنها خواستیم که این مصوبه ها را از شورایعالی استعلام بگیرند. در پاسخ به استعلام، “شورایعالی شهرسازی ومعماری”، وجود مصوبات فوق را تایید و تاکید کرد که در مناطق چهارگانه نمی شود مجوز منطقه گردشگری صادر کرد.

ایشان افزود:« مقام قضایی مسئول بررسی این پرونده در معاونت قضایی دادستانی کل کشور گفت که به استناد همین مصوبات، به دادستان گرگان دستور داده است، به دلیل نداشتن مجوز و ممنوعیت منطقه نمونه گردشگری به این مناطق، از اجرای عملیات اجرایی خودداری و آنرا متوقف کنند.»

او افزود:« این در واقع بخش نظارتی و قضایی دادستانی کل کشور است و همزمان وصف کیفری موضوع که تعقیب قانونی متهمان پرونده است در دادسرای کارکنان دولت در حال پیگیری است.»

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.