جهنمی به نام باغ وحش هویزه/علی نوری، فعال محیط زیست

در این مرکز سگ‌ها و گربه‌ها دچار گری، قارچ، میاز و انگل شده‌اند. متاسفانه یکی از این سگ‌ها که به علت تنگ بودن قلاده و فرو رفتن قلاده در گوشت گردنش دچار زخم و عفونت شدید شده و در محل زخم، تعداد زیادی کرم، گوشت حیوان را می‌خورند، مسئولان این مرکز به جای آنکه در پی درمان سگ باشند، این حیوان را که در نتیجه خورده شدن گوشت بدنش توسط کرم‌ها دچار درد شدید شده و زوزه می‌کشد را در مقابل چشمان من آنقدر مورد ضرب و شتم قرار دادند تا حیوان ساکت شود.
باغ وحش هویزه

خبرگزاری میزان – مدتی است تصاویر دلخراش حیوانات در باغ وحش هویزه خبرساز شده، اما گویا در استان خوزستان این تنها باغ وحش غیرمجاز هویزه نیست که در سایه بی‌تفاوتی و انفعال سازمان حفاظت محیط زیست در فضایی آلوده، حیوانات را در معرض مرگ تدریجی قرار داده است: تصاویری که از باغ پرندگان دزفول گرفته شده حکایت از آن دارد که مسئولان محیط زیست کشور که تنها متولیان حفاظت از حیات وحش در سطح کشور هستند قید نظارت بر تخلفات نگهداری از حیات وحش را زده و متخلفان را به حال خود گذاشته‌اند. همین شده که این دو باغ وحش که تحت نظارت مستقیم شهرداری‌های هویزه و دزفول قرار دارند تا جایی در آلودگی وحیوان‌آزاری پیش رفته‌اند که بازدید مردم از آن‌ها به صلاح به نظر نمی‌رسد.

علی نوری، فعال محیط زیست دزفول درباره تصاویر تاسف‌باری که از باغ پرندگان دزفول به ثبت رسانده گفت‌وگو با میزان گفت: در حالی که عنوان این مرکز، باغ پرندگان است حضور سگ‌ها و گربه‌های بیمار مایه تعجب است. در این مرکز چشمان توله گربه‌ها به علت آلودگی شدید محیط و عدم رسیدگی بهداشتی دچار عفونت شدید شده و در آستانه نابینایی قرار گرفته است.

 

وی ادامه می‌دهد: در این مرکز سگ‌ها و گربه‌ها دچار گری، قارچ، میاز و انگل شده‌اند. متاسفانه یکی از این سگ‌ها که به علت تنگ بودن قلاده و فرو رفتن قلاده در گوشت گردنش دچار زخم و عفونت شدید شده و در محل زخم، تعداد زیادی کرم، گوشت حیوان را می‌خورند، مسئولان این مرکز به جای آنکه در پی درمان سگ باشند، این حیوان را که در نتیجه خورده شدن گوشت بدنش توسط کرم‌ها دچار درد شدید شده و زوزه می‌کشد را در مقابل چشمان من آنقدر مورد ضرب و شتم قرار دادند تا حیوان ساکت شود.

این فعال محیط زیست با اشاره به آلودگی شدید این مرکز و بوی تعفنی که در آن به مشام می‌رسد می‌گوید: متاسفانه تمیز نکردن این مرکز و گرسنگی حیوانات، سگ‌ها را به مدفوع‌خواری واداشته است.

نوری به مرگ یکی از عقاب‌های باغ پرندگان دزفول اشاره کرده و می‌گوید: عقاب‌ها می‌توانند گرسنگی را تا مدت‌ها تحمل کنند در نتیجه مرگ این عقاب بر اثر گرسنگی نشان می‌دهد که مسئولان این مرکز به ندرت حیوانات را تغذیه می‌کنند.

وی اضافه می‌کند: قفس‌های نگهداری کبوتر‌ها به شدت آلوده است و در آن انبوهی از فضله کبوتر به چشم می‌خورد. وضعیت آب حوض‌ها و اردک‌ها هم بسیار تاسف‌بار است و از بوی تعفن شدید نمی‌توان به آن‌ها نزدیک شد.

این فعال محیط زیست می‌گوید: تا مدتی پیش با خوراک و دارو به باغ پرندگان دزفول می‌رفتم و تلاش می‌کردم تا جایی که امکان دارد حیوانات را سیر کرده و بیمار‌هایشان را درمان کنم، اما حالا بی‌توجهی مسئولان این مرکز اوضاع حیوانات را تا جایی وخیم کرده که نیاز به اقدام قاطع و سریع سازمان حفاظت محیط زیست محسوس است.

به گزارش میزان، فعالان محیط زیست بر این باورند که با توجه به گرمای شدید هوا درهویزه و دزفول و با نظرگرفتن سوء مدیریت در اداره این باغ وحش هویزه و باغ پرندگان دزفول از سازمان حفاظت محیط زیست انتظار می‌رود نسبت به پلمب این مراکز که به جز تاسف، ارمغان دیگری برای بازدیدکنندگان ندارد اقدام کند.

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.