مسؤولان شهری دستورالعمل کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد را بازخوانی کنند

ظاهرا آقایان نه از «دستورالعمل کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد»    ابلاغیه سال 1387 وزارت کشور سازمان همیاری شهرداری‌ها اطلاع دقیق دارند، و نه از روش‌های رایج در سایر کشورها. درضمن، باید پرسید که از کی تا حالا کشور امریکا  به الگوی ما برای رفتار با حیوانات تبدیل شده است؟
سگ کشی

گروه محیط زیست خبرگزاری فارس، فرزاد علیزاده فعال حقوق حیوانات با ارسال یادداشتی که به خبرگزاری فارس ارسال کرده است به واکنش‌های مسؤولان شهری به انتشار سگ‌کشی پرداخته و نوشت: پاسخگویی مسؤولین به افکار عمومی و اعتراضات و مطالبات مردمی یکی از وظایف بدیهی دولت‌ها و نشانه میزان مسؤولیت‌پذیری آنها است.

متن این یادداشت به شرح زیر است:

«بازخورد مسؤولین شهرداری تهران، و شهرداری کهریزک به فیلم تکان دهنده اخیر سگ‌کشی و توضیحات آنها به اعتراضات جمعی از طرفداران حقوق حیوانات مصداق این نوع از پاسخگویی است:

1-در نخستین واکنش، به روشی شتابزده (با استناد به اینکه فیلم مربوط به دو سال قبل است) به تکذیب و پاک کردن صورت مسأله پرداختند.

2-سپس به ارائه توضیحات و نقطه نظرات ضد و نقیض روی آوردند.

شهردار کهریزک، اسماعیل نعمت زاده بدون اندکی تامل یا تحقیق در مورد فیلم منتشر شده، صریحا اعلام کرده است که این فیلم از اساس کذب محض است! و از پرویز پرستوئی به‌خاطر انتشار فیلم شکایت می‌کند.

این در حالی است که غلام محمدی رئیس مرکز ارتباطات شهرداری برخلاف اسماعیل نعمت زاده (شهردار کهریزک) اعلام کرده که این تصاویر مربوط به سال 96 و مربوط به مرکز مدیریت حیوانات شهری در کهریزک است و پیمانکار و مدیر مربوطه عزل شده اند!

 اسماعیل‌زاده شهردار محترم کهریزک پا را فراتر گذاشته و ادعا می‌کند که ماموری که پا روی گردن حیوان گذاشته و سرنگ را در قلب حیوان فرو می‌کند مشغول تزریق آمپول ضدهاری یا عقیم سازی است.

از طرف دیگر، حمیدرضا تحصیلی مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل، برای اثبات قدیمی بودن فیلم (که اصولا طرح چنین مساله‌ای نیز در نفس عمل انجام شده تغییری ایجاد نمی کند!) مخاطبان را به رنگ لباس مامورین و رنگ جدول سیمانی محوطه ارجاع می‌دهد!

در همین اثنا، معاون هماهنگی مناطق شرکت ساماندهی مشاغل تهران اظهار نظری ناشیانه از سر ناآگاهی کرده و ادعا می‌کند حتی در امریکا سگ‌ها را در بشکه خفه می‌کنند!

ظاهرا آقایان نه از «دستورالعمل کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد»    ابلاغیه سال 1387 وزارت کشور سازمان همیاری شهرداری‌ها اطلاع دقیق دارند، و نه از روش‌های رایج در سایر کشورها. درضمن، باید پرسید که از کی تا حالا کشور امریکا  به الگوی ما برای رفتار با حیوانات تبدیل شده است؟

لازم به ذکر است که اولا روش خفگی با گاز که سابقا در اتاقک‌های مخصوص انجام می‌شد، مدت‌ها است در امریکا منسوخ شده، ثانیا در آنجا هرگز حیوان را جلوی چشم توله‌ها یا سگ‌های دیگر زجر کش نمی‌کنند. ثالثا اگر قرار است به روش‌های سایر کشورها استناد کنیم، چرا کانادا یا ترکیه را الگو قرار نمی‌دهیم، که هر پناهگاه بیشتر از ظرفیت خود حیوانات را نمی‌پذیرد. در نتیجه به هیچ عنوان حیوانات یوتانایز نمی‌شوند، بلکه درمان، عقیم سازی  و واگذار می شوند.

مسؤولان شهری باید بدانند این‌گونه پاسخگویی و توجیهات نه تنها افکار عمومی را متقاعد نمی‌کند بلکه قرار دادن مردم در برابر عمل انجام شده است. خطاب ما به متولیان امر از سر پند و موعظه نیست، بلکه مطالبه‌ای اساسی در جهت اقدامات پیشگیرانه است، چرا که توضیح و توجیه و مغلطه‌گویی را هر کسی بلد است و حتی عذر خواهی نیز دردی را دوا نمی کند. افکار عمومی خواستار علاج واقعه قبل از وقوع است نه نوشداروی پس از مرگ‌….!

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.

عدالت زیستی
پیشنهاد سردبیر

وگانیسم: چیستی و چرایی/ محبوبه قلی پور

زمانی که از گیاه‌خواری به‌مثابه یک روش تغذیه‌ی سالمِ دوست‌دارِ محیط‌زیست صحبت می‌کنیم، صرفن از مصرفِ رژیمِ غذاییِ مبتنی‌بر گیاه حرف می‌زنیم؛ اما هنگامی‌که از قایل‌شدن یک حق برای حیوانات سخن می‌گوییم، از «وگانیسم» دفاع می‌کنیم که طبق آخرین تعریف انجمن وگان بریتانیا «فلسفه و روشی از زندگی‌ست که به‌دنبال حذفِ همه‌ی اَشکال استثمار و ظلم به حیوانات برای غذا، پوشاک یا هرچیز دیگری است».

پیشنهاد سردبیر

سرآغاز جنبش جهانی علیه «سموم» و «آفت‌کش‌ها»

در تاریخ تمدن کتاب‌های انگشت‌شماری توانسته‌اند مسیر جهان را تغییر دهند و کتاب «بهار خاموش» یکی از آن کتاب‌های تاریخ‌ساز است. مشاهده‌ی جسم بی‌جان پرندگان در یکی از شهرهای آمریکا که در اثر سم جان خود را ازدست داده بودند، سرآغازی بر نگارش این کتاب توسط «راشل کارسون» در سال ۱۹۶۲ شد. پس‌از جنگ جهانی دوم استفاده‌ی بی‌رویه از سموم شیمیایی آفت‌کش، توجه کارسون را به خود جلب کرد و او را واداشت تا مردم را از اثرات درازمدت سموم آفت‌کش آگاه سازد.

پیشنهاد سردبیر

دست خالی در مقابل تخریبگران

مسئولان سازمان حفاظت محیط‌زیست در آستانه آبگیری سد چم‌شیر، پس از اینکه متخصصان و فعالان محیط‌زیست در مورد خطرات زیست‌محیطی آبگیری این سد، انواع بیانیه‌ها را صادر کردند، می‌گویند که نمی‌گذارند تجربه گتوند تکرار شود و صدها هزار تن نمک اراضی پایین‌دست را از بین ببرد. اما چه‌کسی یا نهادی جلوی پروژه‌ای را که کارهای اجرایی آن با سرمایه‌گذاری خارجی 94درصد پیشرفت داشته، می‌گیرد؟

مقالات

بررسی علل ژنتیکی انقراض یوز ایرانی

یوزپلنگ تنها گونه از جنس و زیرخانواده Acinonyx است که روند جمعیت جهانی کاهشی را تجربه میکند. این گونه با تغییرات ژنتیکی پایین شناخته میشود. تمام جمعیتهای زیرگونه یوز آسیایی در خاورمیانه و جنوب غربی آسیا منقرض شده و ایران آخرین پناهگاه یوز آسیایی در دنیاست. زیرگونه یوز آسیایی در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت در زمره گونه های در آستانه انقراض قرار دارد و به دلیل کاهش شدید تنوع ژنی ناشی از کاهش شدید جمعیت ناشی از تخریب زیستگاه، جدایی جغرافیایی و افزایش درون آمیزی تعداد اندکی از آنها در طبیعت ایران باقیمانده است.