دراج آشوراده

دراج شدیدا به كیفیت زیستگاه حساس است، تبدیل بیشه‌زارها به زمین‌های كشاورزی و وجود سمپاشی و آفت‌كش‌ها موجب از بین رفتن زیستگاه و در نتیجه كاهش جمعیت رو به انقراض دراج در ایران شده است
دراج آشوراده

روزنامه جام جم / فرزاد علیزاده عضو ستاد مردمی نجات آشوراده

در طرح گردشگری جزیره آشوراده، محدوده 22 هکتاری، به عنوان منطقه تفرج متمرکز، مسیرهای تریل پیاده و سواره به عنوان منطقه تفرج گسترده تعریف شده؛ منطقه‌ای که اتفاقا زیستگاه گونه جانوری با ارزشی از خانواده کبک است بنام «دُراج» که محلی‌ها به آن مرغ حسینی هم می‌گویند و این به خاطر بانگ خاص پرنده است که شبیه یا حسین است!
این منطقه تنها زیستگاهی است که از توسعه ناپایدار کشاورزی در امان مانده؛ منطقه‌ای با بیشه‌زارها، بوته‌زارها و درختزارهای تُنک در جزیره بکر آشوراده که با طرح گردشگری و غیرکارشناسی آن به‌شدت در معرض خطر و آسیب است. مهم‌ترین زیستگاه دراج هم اکنون نیز در جهان محدود شده به قبرس، جنوب ترکیه، عراق، ایران، پاکستان و هند.
جمعیت دراج‌های ایران نیز محدود شده به مناطقی در جنوب رود ارس، مناطقی از ایلام و خوزستان تا بخش‌هایی از شمال خلیج فارس که البته مهم‌ترین زیستگاه آنها فعلا پناهگاه حیات وحش میانکاله و جزیره آشوراده است.
از آنجا که دراج شدیدا به کیفیت زیستگاه حساس است، تبدیل بیشه‌زارها به زمین‌های کشاورزی و وجود سمپاشی و آفت‌کش‌ها موجب از بین رفتن زیستگاه و در نتیجه کاهش جمعیت رو به انقراض دراج در ایران شده است . دراج زندگی مسالمت‌آمیزی نیز با قرقاول خزری دارد. دراج جزو پرندگان کنارآبزی حمایت شده‌ای است که شدیدا دچار کاهش جمعیت شده و هرگونه برهم خوردن شرایط زیستگاه همچون پاکتراشی بیشه‌زار‌های انار و تمشک‌زار‌ها و تردد انبوه گردشگران و ریختن زباله باعث از دست رفتن ارزش زیستگاه برای بقای دو گونه بسیار مهم قرقاول و دراج خواهد شد.

 

 

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.