درشکه سواری، گردشگری نیست!

بنظر می‌رسد احقاق حقوق حیوانات بیش و پیش از آنکه به قوانین مدون و اجرایی نیاز داشته باشد، مستلزم کار آموزشی و فرهنگ سازی در بطن اجتماع است. اگر ما از کودکی فرزندانمان را طوری تربیت کنیم که شناخت و فهم درستی از موجودیت و حق حیات حیوانات و زندگی مسالمت آمیز با حیوانات را یادبگیرند و آنها را به چشم موجوداتی فاقد درک و شعور و احساس که فقط و فقط برای بهره کشی توسط انسانها آفریده شده‌اند نبینند، مطمئن باشید هیچوقت به خود اجازه نمی‌دهند درشکه سواری کنند یا بارشان را بر گرده‌های یک حیوان بینوا تلنبار کنند.
درشکه سواری

روزنامه آفتاب یزد/فرزاد علیزاده فعال حقوق حیوانات:

خبر از حال رفتن اسب بینوای درشکه در میدان نقش جهان اصفهان در هفته گذشته به قدری قلب دوستداران حیوانات را جریحه دار کرده که باردیگر اقدام و تلاش‌ها در جهت حذف درشکه‌های اسب کِش در اماکن مهم تاریخی کشور با جدیت بیشتری آغاز و پیگیری شده است.عجیب آن است که برخی از کارشناسان گردشگری بدون در نظر گرفتن رنجی که بر حیوانات در سرما و گرمای شدید وارد می‌شود، این موضوع را بخشی از جاذبه‌های گردشگری می‌دانند و با حذف آن و جایگزینی انواع دیگر مخالفت می‌کنند. به عنوان مثال، یک توریست خارجی کیلومتر‌ها راه را طی می‌کند، رنج سفر را به تن می‌خرد، تا خود را به اصفهان برساند و تمامی جذابیت‌های شگفت‌انگیز و زیبایی‌های بی‌نظیر این شهر ثبت شده جهانی را رها می‌کند و ترجیح می‌دهد در گرمای 42 درجه تابستان سوار درشکه بشود. این رفتار یا این ترجیح، به هر دلیلی باشد، قصور از طرف توریست نیست، بلکه قصور از دستگاه متولی گردشگری در اصفهان است که چنین برنامه‌ای را مجاز می‌داند و در اختیار گردشگران داخلی و خارجی قرار می‌دهد. ناگفته می‌توانیم حدس بزنیم که این اسب‌ها در چه شرایط جسمی قرار دارند و با چه کیفیتی تغذیه و تیمار می‌شوند ( وبلکه نمی‌شوند! ) قصه پر غصه حیوانات تحت استثمار انسانها به اینجا ختم نمی‌شود. این روزها شرایط برای کوهنوردی و فتح قله‌های مرتفع ایران بیشتر از گذشته مهیاست و متاسفانه در بسیاری از این مناطق همچون دماوند،علم کوه، اشترانکوه و… شاهد هستیم حمل بار و کوله پشتی کوهنوردان توسط قاطر یا الاغ تقریبا فراگیر شده است.خوشبختانه هنوز معدود کوهنوردانی پیدا می‌شوند که دوستدار واقعی طبیعت هستند، بارشان را خودشان حمل می‌کنند، در طبیعت ردپایی از خود به جا نمی‌گذارند، حتی المقدور در طبیعت آتش روشن نمی‌کنند و در نهایت زباله‌های خود را به نزدیکترین “شهر بزرگ” سر راهشان باز می‌گردانند.
کشته شدن اسب‌های بارکش کولبران در منطقه‌ی کردستان هم قصه ی پر رنج و درد دیگری است که آشکارا در تناقض با حقوق حیوانات قرار دارد.متاسفانه در ایران هنوز قانونی برای حمایت از حیوانات وجود ندارد. فعالان این عرصه سالهاست تلاش می‌کنند تا حقوق از دست رفته ی حیوانات را به آنها بازگردانند. آنها در این راه با انواع و اقسام مخالفت‌ها و کارشکنی‌ها مواجهند. بسیار مایه تاسف است که توجیهات، دلیل تراشی‌ها، استنادها و بهانه‌های مخالفان حقوق حیوانات، که در رد و نفی قائل شدن به چنین حقوقی ارائه می‌دهند، تا حدی از سر فقر اطلاعات علمی و یا آموزه‌های غلط است و تا حدی نیز بوی اغراض و منافع خاص از آن به مشام می‌رسد (مانند صدور انواع مجوز شکار!)
بر این اساس، بنظر می‌رسد احقاق حقوق حیوانات بیش و پیش از آنکه به قوانین مدون و اجرایی نیاز داشته باشد، مستلزم کار آموزشی و فرهنگ سازی در بطن اجتماع است. اگر ما از کودکی فرزندانمان را طوری تربیت کنیم که شناخت و فهم درستی از موجودیت و حق حیات حیوانات و زندگی مسالمت آمیز با حیوانات را یادبگیرند و آنها را به چشم موجوداتی فاقد درک و شعور و احساس که فقط و فقط برای بهره کشی توسط انسانها آفریده شده‌اند نبینند، مطمئن باشید هیچوقت به خود اجازه نمی‌دهند درشکه سواری کنند یا بارشان را بر گرده‌های یک حیوان بینوا تلنبار کنند.

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.