فروش لاشه ۲۰۰ هزارتومانی به نام مبارزه با فقر

 بازار فریدونکنار ام الفساد نابودی انواع پرندگان مهاجر، نه فقط این محدوده بلکه سایر مناطق مازندران و استان های مجاور به خصوص استان گیلان را تبدیل به یک دامگاه بزرگ کرده است. تا زمانی که بازار عرضه بدون هیچ ممانعتی به فعالیت روزانه ادامه می‌دهد نمایش کلیشه ای جمع آوری تورهای هوایی با این توصیف که برخورد قانونی می‌شود، هرگز اثربخش نبوده و کارکردی جز فریب اذهان عمومی و البته رونق بازار تورفروشان نداشته است.
فروش لاشه ۲۰۰ هزارتومانی به نام مبارزه با فقر

عباس اسکندری، فعال محیط زیست، در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: ویدیویی که دیروز ١٩ آبان ٩٨  از بازار غیر قانونی لاشه فروشی فریدونکنار تهیه شده خبر از کشتار انبوه و بیرحمانه پرندگان مهاجر در روزه سکوت متولیان حفظ محیط زیست و استانداری مازندران می‌دهد که روز به روز ابعاد گسترده تری یافته است.

اسکندری افزود: تجارت به راه افتاده توسط عده ای قانون گریز و طلبکار با میراث طبیعی و جهانی هیچ عنوان دیگری جز افول از انسانیت و تاراج انفال ملی و نقض آشکار قوانین و مقررات ملی و بین المللی محیط زیست ندارد.

وی یادآور شد: طی دوسه روز گذشته با ورود دسته های بزرگ گونه های مختلف غازهای مهاجر شامل غاز خاکستری، غاز پیشانی سفید بزرگ و کوچک (گونه شدیدا در معرض انقراض در سطح جهان)، غاز پازرد (حمایت شده)، عروس غاز (حمایت شده) و غاز بارناکل، کشتار عظیم غازها نیز در انفعال و اهمال غیر قابل قبول متولی امر، اداره کل حفاظت محیطزیست استان مازندران و حمایت مستقیم استانداری مازندران از این سرشکستگی ملی با اجرایی نکردن مصوبه شورای تامین آغاز شده است و بازار غیرقانونی فروش امروز و روزهای قبل مملو از لاشه های انواع پرندگان مهاجر به ویژه غازها بوده است.

بازار لاشه فروشی فریدونکنار

این فعال محیط زیست با اعلام این که لاشه هر غاز به قیمت ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد گفت: بازار لاشه‌فروشان فریدونکنار برپایه ادعای دروغین مبارزه‌ با فقر و بیکاری توجیه می‌شود اما با اندکی دقت در قیمت پرندگان می‌توان به کذب بودن این ادعای موهوم و علل پشت پرده در حمایت از این تاراج طبیعت پی برد.

به گفته اسکندری قتل عام غازهای مهاجر در بدو ورود و آغاز دوره مهاجرت شان و کشتار وسیع انواع گونه های غاز بوسیله نوع خاصی از دام هوایی با نام غازدام تا یک ماه آینده هر شب ادامه خواهد داشت.

وی تصریح کرد: بازار فریدونکنار ام الفساد نابودی انواع پرندگان مهاجر، نه فقط این محدوده بلکه سایر مناطق مازندران و استان های مجاور به خصوص استان گیلان را تبدیل به یک دامگاه بزرگ کرده است. تا زمانی که بازار عرضه بدون هیچ ممانعتی به فعالیت روزانه ادامه می‌دهد نمایش کلیشه ای جمع آوری تورهای هوایی با این توصیف که برخورد قانونی می‌شود، هرگز اثربخش نبوده و کارکردی جز فریب اذهان عمومی و البته رونق بازار تورفروشان نداشته است.

تورهای هوائی اب بندان ازباران

این فعال محیط زیست با اعلام این که روش صید و شکار گروهی حیات وحش به صراحت در قانون منع شده و بنابراین اصل استفاده از دام هوایی به عنوان یک روش ممنوع شناخته می‌شود گفت: پرسش اساسی اینجاست چطور لاشه پرندگان صید شده با این روش مخرب کشتار و غیر قانونی آزادانه هر روز در بازاری که آنهم از پایه و اساس ناقض قوانین و شرافت انسانی است عرضه می‌شود؟

اسکندری خواستار پاسخگویی استاندار مازندران و مدیر کل محیط زیست این استان شد و تاکید کرد: این بازار مایه آبروریزی استان مازندران در کشور و دستمایه یک آبروریزی ملی برای ایرانیان در سطح جهان است که صرفا سود سرشاری را نصیب عده محدودی ذی نفع و حامیان پشت پرده ایشان می‌کند. ذی نفعانی که به گفته خود مدیران سازمان محیط زیست از حمایت مسئولان استانی نیز برخوردارند.

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.

عدالت زیستی
پیشنهاد سردبیر

وگانیسم: چیستی و چرایی/ محبوبه قلی پور

زمانی که از گیاه‌خواری به‌مثابه یک روش تغذیه‌ی سالمِ دوست‌دارِ محیط‌زیست صحبت می‌کنیم، صرفن از مصرفِ رژیمِ غذاییِ مبتنی‌بر گیاه حرف می‌زنیم؛ اما هنگامی‌که از قایل‌شدن یک حق برای حیوانات سخن می‌گوییم، از «وگانیسم» دفاع می‌کنیم که طبق آخرین تعریف انجمن وگان بریتانیا «فلسفه و روشی از زندگی‌ست که به‌دنبال حذفِ همه‌ی اَشکال استثمار و ظلم به حیوانات برای غذا، پوشاک یا هرچیز دیگری است».

پیشنهاد سردبیر

سرآغاز جنبش جهانی علیه «سموم» و «آفت‌کش‌ها»

در تاریخ تمدن کتاب‌های انگشت‌شماری توانسته‌اند مسیر جهان را تغییر دهند و کتاب «بهار خاموش» یکی از آن کتاب‌های تاریخ‌ساز است. مشاهده‌ی جسم بی‌جان پرندگان در یکی از شهرهای آمریکا که در اثر سم جان خود را ازدست داده بودند، سرآغازی بر نگارش این کتاب توسط «راشل کارسون» در سال ۱۹۶۲ شد. پس‌از جنگ جهانی دوم استفاده‌ی بی‌رویه از سموم شیمیایی آفت‌کش، توجه کارسون را به خود جلب کرد و او را واداشت تا مردم را از اثرات درازمدت سموم آفت‌کش آگاه سازد.

پیشنهاد سردبیر

دست خالی در مقابل تخریبگران

مسئولان سازمان حفاظت محیط‌زیست در آستانه آبگیری سد چم‌شیر، پس از اینکه متخصصان و فعالان محیط‌زیست در مورد خطرات زیست‌محیطی آبگیری این سد، انواع بیانیه‌ها را صادر کردند، می‌گویند که نمی‌گذارند تجربه گتوند تکرار شود و صدها هزار تن نمک اراضی پایین‌دست را از بین ببرد. اما چه‌کسی یا نهادی جلوی پروژه‌ای را که کارهای اجرایی آن با سرمایه‌گذاری خارجی 94درصد پیشرفت داشته، می‌گیرد؟

مقالات

بررسی علل ژنتیکی انقراض یوز ایرانی

یوزپلنگ تنها گونه از جنس و زیرخانواده Acinonyx است که روند جمعیت جهانی کاهشی را تجربه میکند. این گونه با تغییرات ژنتیکی پایین شناخته میشود. تمام جمعیتهای زیرگونه یوز آسیایی در خاورمیانه و جنوب غربی آسیا منقرض شده و ایران آخرین پناهگاه یوز آسیایی در دنیاست. زیرگونه یوز آسیایی در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت در زمره گونه های در آستانه انقراض قرار دارد و به دلیل کاهش شدید تنوع ژنی ناشی از کاهش شدید جمعیت ناشی از تخریب زیستگاه، جدایی جغرافیایی و افزایش درون آمیزی تعداد اندکی از آنها در طبیعت ایران باقیمانده است.