نامه تهدیدآمیز شکارچیان به مجلس و دولت؟! / جدال مخالفان و مدافعان شکار

در واکنش به درخواست ممنوعیت ۵ ساله شکار از مجلس که تا کنون به امضای ۱۲هزار تن رسیده، شکارچیان با به راه انداختن کمپین و تنظیم نامه‌ای خطاب به مجلس و دولت تهدید کردند که در صورت عدم صدور مجوز شکار، به جرگه متخلفان پیوسته و از سلاح‌های قاچاق، علیه حیات وحش استفاده خواهند کرد.
نامه تهدیدآمیز شکارچیان به مجلس و دولت؟!

خبرگزاری میزان– سال ۹۳ بود که در پی شرایط نامناسب زیستگاه‌های حیات وحش و در نتیجه کاهش جمعیت وحوش، جمعی از متخصصان حوزه حیات وحش، پیشنهاد ممنوعیت ۵ ساله شکار (آیش ۵ ساله) را مطرح کرده و از سازمان حفاظت محیط زیست خواستند به مدت ۵ سال از صدور مجوز شکار خودداری کند تا حیات وحش فرصتی برای احیا داشته باشد.

اما با انتصاب عیسی کلانتری به عنوان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که مشاورانش را از میان شکارچیان و مدافعان شکار انتخاب کرده بود، این ممنوعیت ۵ ساله شکار به دست فراموشی سپرده شد و صدور مجوزهای شکار چهارپایان و پرندگان در دستور کار این سازمان قرار گرفت.

صدور این مجوزها که بخش عمده آن به شکارچیان خارجی فروخته می‌شود انتقادات بسیاری از متخصصان خوش‌نام و پیش‌کسوت حوزه حیات وحش را به همراه داشته که با طرح استدلال‌های علمی، نسبت به پیامد‌های سوء فروش مجوز شکار هشدار دادند. اما مسئولان محیط زیست بدون توجه به اصل خرد جمعی، به فروش مجوزهای شکار ادامه دادند. مجوزهایی که فروششان، سود قابل توجهی عاید شرکت‌های برگزارکننده تور شکار در ایران می‌کند.

بی‌توجهی سازمان حفاظت محیط زیست به اعتراضات متخصصان، دانشگاهیان، فعالان محیط زیست، سمن‌ها و نمایندگان مجلس نسبت به شکارفروشی حالا چند روزی است دوستداران طبیعت را به طرح درخواست ممنوعیت ۵ سال شکار از مجلس وا داشته است. درخواستی که تا کنون به امضای بیش از ۱۲هزار نفر رسیده است و لزوم ممنوعیت شکار به مدت دستکم ۵ سال به منظور احیای جمعیت حیات وحش را یادآور می‌شود.

۱

هرچند با توجه به اینکه بخش عمده مجوزهای شکار به شکارچیان خارجی فروخته می‌شود، این درخواست روی شکار اتباع خارجی متمرکز شده اما به مذاق جمعی از شکارچیان ایرانی ناخوشایند آمده است. شکارچیانی که در واکنش به درخواست ممنوعیت ۵ ساله شکار، کمپین حمایت از شکار قانونی را به راه انداخته‌ و نوشته‌ای را خطاب به مجلس و دولت در فضای مجازی به امضا گذاشته‌اند.

 

جدال مخالفان و مدافعان شکار/ نامه تهدیدآمیز شکارچیان به مجلس و دولت

شکارچیان در این نوشته، امضاکنندگان درخواست ممنوعیت ۵ ساله شکار را به داشتن اهداف پلید برای نابودی محیط زیست کشور، نفوذ در سازمان حفاظت محیط زیست، باز کردن پای سلاح‌های قاچاق به کشور و به خطر انداختن امنیت ملی متهم کرده‌اند. آنها همچنین در ادامه تلویحا تهدید کرده‌اند که در صورت توقف صدور پروانه شکار، به جرگه شکارچیان غیرمجاز پیوسته و از سلاح‌های قاچاق، علیه حیات وحش استفاده خواهند کرد. شکارچیان در پایان این نامه اطمینان داده‌اند که برای احقاق حق خود تلاش خواهند کرد.

فارغ از اینکه تنظیم نامه‌ای تهدیدآمیز خطاب به مجلس و دولت کم‌سابقه است خشونت و گستاخی گنجانده شده در این نامه را می‌توان حاصل سالها مماشات مسئولان محیط زیست با شکارچیان و تلاش برای اقناع آنان دانست. مسئولانی که سال‌هاست با این توجیه که اگر پروانه شکار صادر نکنیم، شکارچیان قانونمند، متخلف می‌شوند فروش مجوز شکار را چاره معضل شکارغیرقانونی معرفی کرده‌اند.

حالا باید منتظر ماند و دید رویکرد مجلس یازدهم نسبت به موضوع شکارفروشی چه خواهد بود؛ در نظر گرفتن هشدارها و استدلال‌های علمی صاحبنظران یا باج دادن به شکارچیان.

کارزار درخواست ممنوعیت 5 ساله شکار از لینک زیر قابل دسترس است:

https://www.karzar.net/ban-hunting

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.