حیوانات خانگی، به چه قیمتی؟

فصل مشترک تمامی حیوانات با انسانها برخورداری از سیستم عصبی، احساس درد و رنج است. این بدان معناست که حیوانات قادرند رنج دوری از فرزند، جدا شدن از مادر و درد حاصل از بریده شدن گلو و رنج کشیدن را تجربه کنند. این درحالی است که علم هم امروزه این موضوع را اثبات کرده است. حال اگر شما قصد خرید یک حیوان به اصطلاح خانگی را دارید، لازم است بدانید که آن موجود حاصل و قربانی صنعت بیرحمی است که شما دارید از آن حمایت می‌کنید و در ذره ذره رنجی که آن موجود کشیده و می‌کشد سهیم و شریک هستید.
حیوانات خانگی

روزنامه آفتاب یزد/فرزاد علیزاده فعال حقوق حیوانات:

در طی قرنها زندگی مسالمت آمیز انسانها با حیوانات، انسان موفق شده است برخی از آنها را به حیوانات اهلی تبدیل کند. هرچند که انسانها با بهره‌کشی از حیوانات در واقع حقوق اولیه آنها که همان حق زندگی آزاد است را نادیده می‌گیرند و همین امر مفهوم «زندگی مسالمت آمیز» را کاملا نقض می‌کند. سالها است که با پدیده نوظهوری تحت عنوان حیوانات آپارتمانی! مواجه هستیم.
حیواناتی که قربانی دست اندازی، بهره کشی و صنعت بیرحمانه‌ای هستند که آنها را بازیچه و اسباب سرگرمی و تفنن بشر می‌داند و بدون در نظر گرفتن حقوق اولیه انواع و اقسام نژادها را تولید می‌کند؛ چنین دخل و تصرفی در تمام جنبه‌های زیستی زندگی حیوانات، مفهوم انسانیت بشر را نیز زیر سوال می‌برد.
فراموش نکنیم که فصل مشترک تمامی حیوانات با انسانها برخورداری از سیستم عصبی، احساس درد و رنج است. این بدان معناست که حیوانات قادرند رنج دوری از فرزند، جدا شدن از مادر و درد حاصل از بریده شدن گلو و رنج کشیدن را تجربه کنند. این درحالی است که علم هم امروزه این موضوع را اثبات کرده است. حال اگر شما قصد خرید یک حیوان به اصطلاح خانگی را دارید، لازم است بدانید که آن موجود حاصل و قربانی صنعت بیرحمی است که شما دارید از آن حمایت می‌کنید و در ذره ذره رنجی که آن موجود کشیده و می‌کشد سهیم و شریک هستید.
وقتی از یک فروشگاه فروش حیوانات، خرگوش، جوجه ماشینی رنگی، توله سگ یا هر حیوان دیگری را خریداری می‌کنید باید بدانید پشت هر کدام از این موجودات بیگناه قصه پر رنج و دردی نهفته است که ما بدون توجه به آن فقط و فقط به خاطر ارضای حس خودخواهی خودمان داریم آب به چرخ صنعت بهره کشی از حیوانات می‌ریزیم.
یکی از موارد دیگری که امروزه بحث برانگیز شده است موضوع مقطوع النسل کردن (عقیم سازی) حیوانات شهری یا خانگی است.
براساس منشور حقوق حیوانات، حیوانات حق زندگی و تولیدِ نسلِ آزادانه در محیط زیست طبیعی خویش را دارند. از نظر نگارنده اگر در ابتدا این حق را برای حیوانات در نظر بگیریم آنگاه می‌توانیم انتخابی بین بد و بدتر داشته باشیم؛ یعنی تصمیم بگیریم که آیا عقیم سازی به نجات جان یک حیوان کمک می‌کند یا ازدیاد نسلش موجبات کشته شدن خود و فرزندانش می‌شود.
این که وجود حیوانات رها شده در طبیعت و حاشیه شهر‌ها می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در زندگی شهری انسان‌ها شود لزوم مدیریت و کنترل آنها را گوشزد می‌کند. در حالیکه که متولیان و دست‌اندرکاران در کشور ما که همان شهرداری‌ها هستند جهت کنترل حیوانات شهری یا حاشیه شهرها فقط به قتل عام و کشتار فکر می‌کنند و حذف فیزیکی این موجودات زبان بسته را تنها راه حل ممکن می‌دانند.
مسئله حقوق حیوانات و در واقع مسئله نقض حقوق حیوانات تنها به موارد یاد شده محدود نمی‌شود و طیفی از زمینه‌های نقض حقوق حیوانات وجود دارد که نیازمند تامل و بازنگری است. از جمله حیوانات آزمایشگاهی از صنعت داروسازی و پزشکی گرفته تا حیواناتی که در آزمایش‌های فضایی و دارویی هستند.

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.