سایه بلند احشام!

اکنون و پس از سال ها مطالعه و تحقیقات به قطعیت مشخص شده است که گازهای گلخانه ای باعث گرمتر شدن هوا می شوند که  تنها یکی از پیامدهای  تبخیر بیشتر آبهای سطح زمین است که در نتیجه سبب وقوع سیلابهای ویرانگر می شود. نباید فراموش کرد که که تخریب اراضی و پاک تراشی جنگل های باران زا به بهانه ی تولید مرتع و کشت غذای دام باعث تابش بیشتر خورشید به پوسته ی زمین و در نتیجه خشک تر شدن خاک و  جاری شدن سیلابهای سهمگین میشود.
سایه بلند احشام

روزنامه آفتاب یزد/  فرزاد علیزاده فعال محیط زیست:

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در سال ۲۰۰۶ گزارشی را منتشر کرد که به وضعیت تغییرات اقلیمی  اختصاص داشت.

این گزارش که به سایه ی بلند احشام معروف است،  سهم صنعت بی رحم دامپروری در تولید گازهای گلخانه ای را ۱۸ درصد در مقابل سهم ۱۲ درصدی حمل و نقل و سوخت های فسیلی معرفی میکند،  هرچند که از صفرتا صد مراحل تهیه،  تولید،  و توزیع گوشت و محصولات لبنی سهمی بیش از ۵۰ درصد را شامل می شود.

اخیرا” گزارشی از طرف همین نهاد منتشر شده است که وضعیت را بسیار بحرانی تشریح کرده و اکیدا” توصیه میکند که انسانها مصرف گوشت و تولیدات دامی را به حداقل برسانند،  زیرا کره زمین یک و نیم درجه گرمتر شده است!

این در حالی است که یک راس گاو بطور متوسط روزانه بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ لیتر گاز متان تولید میکند. این گاز در بدن گاو تولید و از معده ی او خارج میشود.  قابل ذکر است که  متان به مراتب خطرناک تر از دی اکسید کربن است.

اکنون و پس از سال ها مطالعه و تحقیقات به قطعیت مشخص شده است که گازهای گلخانه ای باعث گرمتر شدن هوا می شوند که  تنها یکی از پیامدهای  تبخیر بیشتر آبهای سطح زمین است که در نتیجه سبب وقوع سیلابهای ویرانگر می شود.

نباید فراموش کرد که که تخریب اراضی و پاک تراشی جنگل های باران زا به بهانه ی تولید مرتع و کشت غذای دام باعث تابش بیشتر خورشید به پوسته ی زمین و در نتیجه خشک تر شدن خاک و  جاری شدن سیلابهای سهمگین میشود.

گرمای بیشتر همچنین باعث ذوب شدن یخ ها و یخچال های عظیم و طبیعی مناطق قطبی  و در نتیجه آزاد شدن گازهای متان از کف اقیانوسها میشود. این پدیده زندگی تمام جانداران دریایی و  آبزیان و دوزیستان و  حتی گونه های گیاهی دریایی را که در زنجیره غذایی اکوسیستم های آبی هستند را نیز  به خطر می اندازد.

یکی دیگر از متهمان اصلی، مزارع کشت برنج است که بشدت در تولید گازهای گلخانه ای(متان) نقش دارد.

بنظر میرسد وقت آن رسیده که دست بکار شوید مصرف گوشت و محصولات لبنی را به حداقل برسانید و منابع گیاهی(غلات، حبوبات و سبزیجات) را جایگزین آن کنید. مصرف کمتر گوشت و تغییر شیوه ی زندگی   و الگوی تغذیه نه تنها بر سلامت جسم و روان شما تاثیر دارد،  بلکه  نزدیک ترین راه حل برای نجات سیاره زمین است.

فراموش نکنید  برای تولید یک کیلوگرم پروتئین حیوانی (گوشت قرمز) هزاران لیتر آب مصرف میشود، جنگلهای باران زا(ریه های کره زمین) برای کشت سویا به جهت خوراک دام ، پاک تراشی میشوند، ؛ وقتی هر روز و هر روز به بهانه ی تامین غذا شاهد انواع و اقسام دستکاریهای ژنتیکی در خوراکمان هستیم،که  به نوبه خود عامل چندین بیماری ناشی از جهش DNA است، و موارد بسیار دیگر….

خطر بیخ گوشمان است فراموش نکنید که ما تنها یک کره زمین داریم .

با این وضعیت، آیا بهتر نیست در راستای حفظ زمین  و محیط زیستمان و در نهایت نجات خودمان! قدمی برداریم؟

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.