عواید شکارفروشی به صندوق ملی محیط‌زیست وارد نشد

حیات‌وحش را به خاطر مشتی دلار، به گلوله می‌بندند و شامه شکارچی‌های خارجی را در شاخص‌ترین زیستگاه‌های کشور با صدور مجوز، تیز می‌کنند تا همچون فاتحان جنگ بر پیکر بی‌جان و خونین حیوانات بی‌نوا، ژست قهرمانی بگیرند و در کمال شگفتی، فروش مجوز شکار به گردشگران تفنگ‌به‌دوش خارجی را منبعی برای ارزآوری معرفی کرده و ادعا می‌کنند، «سود حاصل از آن، صرف حفاظت از تنوع زیستی شده و نصیب جوامع محلی می‌شود» اما تأکید بر گزاره‌های ناصواب جامعه را دچار سردرگمی و بدگمانی می‌کند
مافیای شکار

فرزاد علیزاده، دبیر اجرایی ستاد مردمی دفاع از حقوق حیوانات واگذاری قرق‌های اختصاصی را به بخش خصوصی نادرست دانسته و به «رسالت» می‌گوید: «ما در قرق‌های اختصاصی شکار، نمی‌دانیم چه اتفاقی در حال رخ دادن است و اخبار و اطلاعاتی که بیرون می‌آید درباره مجوزهایی است که در مناطق چهارگانه صادرشده و این‌که برخی مؤسسات، شکارچی وارد کشور کرده و ادعا می‌کنند، بابت هر قوچ، 6 هزار دلار دریافت می‌کنند و این پول وارد صندوق ملی محیط‌زیست می‌شود، حرف غلطی است. چراکه درآمد حاصل از شکار فروشی میان قرقداران و برگزارکنندگان تورهای شکار تقسیم می‌شود و چیزی نصیب صندوق ملی محیط‌زیست و جوامع بومی نمی‌شود.»

وی در ادامه با اشاره به این‌که سال گذشته، کل درآمد سازمان محیط‌زیست از صدور مجوزها، یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان بوده، عنوان می‌کند: «این رقم بسیار ناچیز و خنده‌دار است، آن‌هم برای سازمان عریض و طویلی که رئیس اش، معاون رئیس‌جمهور بوده، اما در حال حاضر که قیمت دلار در بازار آزاد نجومی شده  این‌ها لفظ 20 هزار دلار را به کار می‌برند، انگار که این رقم بسیار بزرگ است، ضمن این‌که بخش عمده‌ای از این پول را شرکت‌های واردکننده شکارچی دریافت می‌کنند و نامش را گذاشته‌اند، قرق‌های مشارکتی، به‌عنوان‌مثال در قرق منصورآباد رفسنجان، کاری که این‌ها انجام داده‌اند دستی کردن حیات‌وحش است که حصاری دورش نیست و معمولاهم در مجاورت مناطق حفاظت‌شده است و یا به فاصله 5 تا 10 کیلومتر قرار دارد، این‌ها با تولید علوفه مصنوعی و ایجاد آبشخورهای مصنوعی، حیات‌وحش را به قرق می‌کشانند و بعد هم آماری ارائه می‌دهند که تعداد گونه‌های جانور‌یمان زیاد شده تا بابت آن مجوز شکار دریافت کنند و مدعی هم شده‌اند از شکار فروشی کسب درآمد می‌کنند.

مافیای شکار

الگوی آن‌ها، کشورهای خارجی و «آی. یو. سی. ان» هستند، درحالی‌که سال‌هاست اروپایی‌ها چیزی به نام حیات‌وحش ندارند و جنگل‌هایشان هم ‌دست کاشت است.  «آی. یو. سی. ان» هم می‌گوید باید یکسری المان‌ها در سرزمینتان وجود داشته باشد نه مثل کشور ما که 90 درصد تالاب‌هایمان خشک‌شده و در زیستگاه پلنگمان دارای جاده سه بانده هستیم و در زیستگاه یوزپلنگ مجوز معدن صادر می‌کنیم. هم‌اکنون شمال و  جنوب کشورمان قتلگاه پرندگان مهاجر است

نسل کشی پرندگان مهاجر

ما چه چیزمان شبیه اروپا و آمریکاست که مدافعان شکار برای ما نسخه  کشتار حیات‌وحش می‌پیچند؟ این تحریف واقعیت است. ما وقتی در مورد یک بخش ماجرا صحبت می‌کنیم و مابقی‌اش را نمی‌گوییم یعنی واقعیت را تحریف می‌کنیم و شکارچی‌ها و مدافعانشان این کار را انجام می‌دهند. درصورتی‌که گونه‌های جانوری در کشور ما، در آستانه انقراض‌هستند.

بیماری طاعون نشخوارکنندگانمان همین مدتی قبل در مناطق ما رخ‌داده که آن‌هم به دلیل حضور دام است، یعنی سازمان جلوی این‌ها را نمی‌گیرد و دام به مناطق چهارگانه رفته و این بیماری را به حیات‌وحش انتقال داده است و در همین بازه زمانی و با تلفات سنگین چهارپایان نشخوارکننده، بازهم سازمان مجوز شکار صادر می‌کند.»

این فعال حیات‌وحش در خصوص فعالیت مؤسسات واردکننده شکارچی خارجی، به مؤسسه میراث پارسیان اشاره‌کرده و می‌گوید: «این مؤسسه به حیات‌وحش خیانت کرد و تحت عنوان پروژه‌های یوز و یوزپلنگ آسیایی اقدام نمود و برخی سلبریتی ها نیز برای این‌ها پول جمع‌آوری و از سازمان‌های بین‌المللی هم کمک‌های مالی دریافت کردند و خروجی اقداماتشان مشخص نشد.

مافیای شکار

ما هنوز نمی‌دانیم چند قلاده یوزپلنگ داریم اما درمجموع تئوریسین‌های این مؤسسه منحل شده، طراح قرق‌های حفاظتی و اختصاصی بودند و ما در حال حاضر بالغ‌بر 5 قرق اختصاصی داریم و نمی‌دانیم چه اتفاقی در این قرق‌ها می‌افتد و حتی بر اساس شنیده‌ها، گونه شکارچی‌های ما(مانند پلنگ و گرگ و…) در این قرق‌ها شکار می‌شوند. چون برای صاحب قرق، شکارچی‌های دیگر رقیب محسوب می‌شوند و به همین دلیل، گونه‌هایی که شکارچی‌های ما می‌توانند شکار کنند را از طبیعت حذف می‌کنند، حتی مؤسسات و مجموعه‌های دیگری هم هستند که به خارجی‌ها مجوز شکار می‌دهند و درواقع توریست شکار وارد می‌کنند و این مسئله، مثل هر مسئله دیگری در سازمان محیط‌زیست غیر شفاف است.»

به گفته وی، سال گذشته طی جلسات متعدد بایگان حفاظت، به‌رغم صدور یکسری مجوز برای شکار خارجی‌ها، موافقت رئیس سازمان محیط‌زیست اخذ شد تا مجوزی به خارجی‌ها برای شکار داده نشود اما امسال مشخص نیست چه اتفاقی در حال رخ دادن است و در این زمینه، نیازمند شفاف‌سازی هستیم.

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.