پیشروی تعرضات و زمین خواری ها در میانکاله

پس از گذشت ماه‌ها پیگیری و رایزنی و بی‌توجهی مدیران محیط زیست در استان مازندران، خبر می‌رسد که طی روز‌های گذشته مسئولان اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران در معیت فرماندار بهشهر همراه با بیل مکانیکی و وسایل حفاری، به منظور تعیین مرز جنوبی پناهگاه حیات وحش میانکاله اقدام به احداث یک کانال کرده‌اند، اما متاسفانه تجمع افراد محلی مانع از این کار شده است.
پیشروی تعرضات و زمین خواری ها در میانکاله

فرزاد علیزاده فعال محیط زیست به میزان گفت: از شهریور سال گذشته (۱۳۹۸) که اخباری مبنی بر زمین‌خواری گسترده در قسمتی از پناهگاه حیات وحش میانکاله منتشر شد، مطابق معمول، ابتدا موضوع از جانب مدیران محیط زیست در مازندران تکذیب شد، اما پس از انتشار اسناد، گزارش‌های محلی و عکس‌های هوایی از منطقه، دادستان بهشهر نیز جهت بررسی بیشتر، به این موضوع ورود کرد.

پیشروی تعرضات و زمین‌خواری‌ها در میانکاله

وی ادامه داد: عکس‌های هوایی نشان می‌دادند که طی چند سال گذشته چگونه تجاوزات و زمین خواری‌ها در حریم جنوبی پناهگاه حیات وحش میانکاله پیشروی کرده است. مساحت این زمین خواری‌ها که بخش عمده‌ای از آن‌ها در قره تپه اتفاق افتاده است تا دو هزار هکتار برآورد شد.

پیشروی تعرضات و زمین‌خواری‌ها در میانکاله

علیزاده با اشاره به اینکه اخیرا خبری مبنی بر وقوع تخلفی شگفت‌انگیز از سوی عیسی کلانتری، در زمان فعالیتش به عنوان وزیر جهاد کشاورزی منتشر شد افزود: بر اساس این خبر، کلانتری، اردیبهشت سال ۱۳۷۲ طی صلحنامه‌ای در ازای یک سیر نبات، نزدیک به ۱۹ هزار هکتار از اراضی بهشهر و گلوگاه را به شرکت توسعه و عمران اراضی کشور معروف به بانک زمین واگذار کرده است. یکی از اصلی‌ترین ایرادات وارده به این سند صلح، این است که بخش عمده اراضی واگذارشده یعنی ۱۲،۴۰۰ هکتار از آن در محدوده پناهگاه حیات وحش میانکاله واقع شده است که ظاهرا علی‌رغم تلاش‌های سازمان حفاظت محیط زیست، این سازمان هنوز نتوانسته سند آن را به نام محیط زیست کند.

وی تصریح کرد: اکنون، پس از گذشت ماه‌ها پیگیری و رایزنی و بی‌توجهی مدیران محیط زیست در استان مازندران، خبر می‌رسد که طی روز‌های گذشته مسئولان اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران در معیت فرماندار بهشهر همراه با بیل مکانیکی و وسایل حفاری، به منظور تعیین مرز جنوبی پناهگاه حیات وحش میانکاله اقدام به احداث یک کانال کرده‌اند، اما متاسفانه تجمع افراد محلی مانع از این کار شده است.

 

علیزاده با بیان اینکه فعالان محیط زیست از همان ابتدا هشدار داده بودند که بی توجهی و چشم پوشی مسئولان محیط زیست از تخلفات انجام شده برای زمین خواران و متجاوزان عرصه‌های طبیعی حفاظت شده ایجاد حق و حقوق غیر قانونی کرده و مانع از اجرای قانون خواهند شد یادآور شد: عکس‌های هوایی جدید نشان از پیشروی بیشتر تعرضات نسبت به سال گذشته دارد. یعنی نه تنها مرزی که سازمان محیط زیست ادعا می‌کرد که وجود ندارد هنوز تثبیت نشده و زمینخواران هنوز محکوم نشده‌اند بلکه زمینخواری‌ها گسترش هم پیدا کرده است.

این فعال محیط زیست خاطرنشان کرد: اگر اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران به این نتیجه رسیده که زمین‌خواری صورت گرفته (که اقدام برای ایجاد کانال و تعیین مرز گواهی است بر تایید زمین خواری) باید با خاطیان و مدیرانی که با اهمال و مماشاتشان باعث جدا شدن بخش عمده‌ای از پناهگاه حیات وحش میانکاله شده‌اند برخورد شده باشد، اما نشده؛ زیستگاهی ارزشمند که از عنوان ذخیره گاه زیست کره هم برخوردار است.

وی در پایان گفت: از مسئولان اجرایی و قضایی تقاضا داریم زمین‌های جداشده از عرصه‌های ملی توسط زمین‌خواران را که بخشی از ذخیره گاه زیست کره میانکاله است به آن بازگردانند. زمین‌هایی که انفال و حق مسلم حیات وحش است و میراث طبیعی برای آیندگان.

 

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.