به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، چندسالی که آلودگی های محیطی گریبان گیر کره خاکی شده است؛ کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نخواهد بود. آلودگی های محیطی که اگر روند آن ادامه پیدا کند میتواند منجر به خطراتی هولناک برای انسانها و اکوسیستم طبیعی شود؛ بی توجهی انسان ها به پیرامون خود تا کنون عواقبی به بار آورده که برای جبران آن نیاز به صرف میلیونها سال زمان است و این نتیجه سال ها بی توجهی انسان نسبت به محیط زیست است؛ رهاسازی زباله در طبیعت و آسیب به نسل آینده و اکوسیستم از جمله این خطرات است که تهدیدی برای آینده بشر به شمار میرود.
فرزاد علیزاده فعال محیط زیست در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره اظهار کرد: فرهنگ نریختن زباله در محیط زیست از خانواده آغاز می شود، هر چند که فرهنگ سازی دولتها و مسئولان امر در رادیو، تلویزیون و رسانههای جمعی نیز مهم است، اما بطن این موضوع در خانواده شکل میگیرد.
پوست میوه برای بازگشت به طبیعت باید دفن شود
وی افزود: ما نمی توانیم هنگامی که در ماشین و در کنار فرزندانمان نشسته ایم زبالههایمان را در طبیعت رها کنیم و از فرزندانمان توقع داشته باشیم چنین کاری نکنند، یا به طور مثال از چراغ قرمز عبور کنیم و انتظار داشته باشیم فرزندانمان در آینده چنین کاری نکنند.
علیزاده عنوان کرد: ما انسانها در طبیعت برای درست کردن آتش شاخه سبز درختان را میشکنیم و بسیاری از پسماندها را به این بهانه که این نوع زباله بازیافت میشود و به محیط زیست آسیب نمیزند و به طبیعت باز میگردد در طبیعت رها میکنیم و این در صورتی است که حتی پوست میوه هم برای بازگشت به طبیعت لازم است که دفن شود.
این فعال محیط زیست بیان کرد: ما باید بر روی قوانین بازدارنده کار کنیم یعنی به طور مثال قانون باید برای این گونه تخلفات جریمه سنگین تری وضع کند، البته نباید نقش کودکان را که آینده سازان این میهن هستند، فراموش کرد و آن را نادیده گرفت.
وی افزود: عامل موثر دیگر در این مورد وجود مجوز گردشگری در برخی مناطق است که جزء مناطق چهارگانه به حساب می آیند
علیزاده با اشاره به اینکه نباید نقش محیط بانان را نادیده گرفت، گفت: ما یک دهم استاندارد جهانی محیط بان داریم ضمن اینکه برای جلوگیری در برابر ریختن زباله توسط گردشگران استفاده از نیروی های مردمی نیز نقش به سزایی در زمینه کاهش پسماند می تواند داشته باشد.