هم نشینی درخت و زباله/ راه نجات زمین از گزند پسماند چیست؟

بی توجهی انسان ها به پیرامون خود تا کنون عواقبی به بار آورده که برای جبران آن نیاز به صرف میلیون‌ها سال زمان است و این نتیجه سال ها بی توجهی انسان نسبت به محیط زیست است؛ رهاسازی زباله در طبیعت و آسیب به نسل آینده و اکوسیستم از جمله این خطرات است که تهدیدی برای آینده بشر به شمار می‌رود.
ریختن زباله از اتومبیل

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، چندسالی که آلودگی های محیطی گریبان گیر کره خاکی شده است؛ کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نخواهد بود. آلودگی های محیطی که اگر روند آن ادامه پیدا کند می‌تواند منجر به خطراتی هولناک برای انسان‌ها و اکوسیستم طبیعی شود؛ بی توجهی انسان ها به پیرامون خود تا کنون عواقبی به بار آورده که برای جبران آن نیاز به صرف میلیون‌ها سال زمان است و این نتیجه سال ها بی توجهی انسان نسبت به محیط زیست است؛ رهاسازی زباله در طبیعت و آسیب به نسل آینده و اکوسیستم از جمله این خطرات است که تهدیدی برای آینده بشر به شمار می‌رود.

فرزاد علیزاده فعال محیط زیست در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره اظهار کرد: فرهنگ نریختن زباله در محیط زیست از خانواده آغاز می شود، هر چند که فرهنگ سازی دولت‌ها و مسئولان امر در رادیو، تلویزیون و رسانه‌های جمعی نیز مهم است، اما بطن این موضوع در خانواده شکل می‌گیرد.

پوست میوه برای بازگشت به طبیعت باید دفن شود

وی افزود: ما نمی توانیم هنگامی که در ماشین و در کنار فرزندانمان نشسته ایم زباله‌هایمان را در طبیعت رها کنیم و از فرزندانمان توقع داشته باشیم چنین کاری نکنند، یا به طور مثال از چراغ قرمز عبور کنیم و انتظار داشته باشیم فرزندانمان در آینده چنین کاری نکنند.

علیزاده عنوان کرد: ما انسان‌ها در طبیعت برای درست کردن آتش شاخه سبز درختان را می‌شکنیم و بسیاری از پسماند‌ها را به این بهانه که این نوع زباله بازیافت می‌شود و به محیط زیست آسیب نمی‌زند و به طبیعت باز می‌گردد در طبیعت رها می‌کنیم و این در صورتی است که حتی پوست میوه هم برای بازگشت به طبیعت لازم است که دفن شود.

رهاسازی زباله در طبیعت،زوال میراث نسل های پیشین

 

این فعال محیط زیست بیان کرد: ما باید بر روی قوانین بازدارنده کار کنیم یعنی به طور مثال قانون باید برای این گونه تخلفات جریمه سنگین تری وضع کند، البته نباید نقش کودکان را که آینده سازان این میهن هستند، فراموش کرد و آن را نادیده گرفت.

وی افزود: عامل موثر دیگر در این مورد وجود مجوز گردشگری در برخی مناطق است که جزء مناطق چهارگانه به حساب می آیند

علیزاده با اشاره به اینکه نباید نقش محیط بانان را نادیده گرفت، گفت: ما یک دهم استاندارد جهانی محیط بان داریم  ضمن اینکه برای جلوگیری در برابر ریختن زباله توسط گردشگران استفاده از نیروی های مردمی نیز نقش به سزایی در زمینه کاهش پسماند می تواند داشته باشد.

 

گزارش کامل در باشگاه خبرنگاران جوان

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط 1500 تومان !
پیشنهاد سردبیر

کرکس کوه حراج شد هر تن سنگ فقط ۱۵۰۰ تومان !

استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست کشور را دارا است و به گفته رئیس سابق اداره امور معدنی اداره کل صمت استان اصفهان حقوق دولتی معادن در استان اصفهان 40 درصد رشد داشته و به رقم 370 میلیارد ریال رسیده است.به گفته متولیان حوزه صنعت و معدن ، 822 معدن فعال در استان باعث اشتغال 9000 نفر شده است( یعنی هر معدن 11 نفر!)

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟
پیشنهاد سردبیر

مجلس چگونه لایحه منع حیوان‌آزاری را کنار گذاشت؟

مدت زمان زیاد‌ی تحت فشار طرفداران حقوق حیوانات در یازدهم شهریورماه سال ۱۳۹۸ با امضای صد نفر از نمایندگان مجلس این موضوع در قالب طرح منع حیوان آزاری به مجلس ارایه و این طرح وارد کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی شد که متاسفانه پیش از آنکه اقدامی نسبت به آن صورت پذیرد، مجلس دهم کار خود را بدون هیچ اعتنایی به حساسیت موضوع به پایان رساند.

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟
پیشنهاد سردبیر

آیا خلیج گرگان نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شود؟

تغییرات اقلیمی و در نتیجه آن گرم‌تر شدن کره زمین همچنین عقب‌نشینی و پس رفت آب در سواحل دریای کاسپین طی سال‌های اخیر منجر به کاهش شدید آب در خلیج گرگان شده است

این کاهش چشمگیر با آغاز به کار ۱۸ سد بر روی رودخانه ولگا که مهم‌ترین تأمین‌کننده آب دریای کاسپین است، همراه، و به ۴۰ سد قبلاً” احداث شده اضافه شد. این اقدام به کاهش ۲۲ درصدی ورود آب به دریای خزر طی چهار سال اخیر منجر و روند خطرناک خشک‌شدن خلیج گرگان را سریع‌تر کرد.

پیشنهاد سردبیر

قلعه «وشاق» نطنز در تسخیر معادن

بعد از ارتقای کوه کرکس به منطقه حفاظت شده، باید در مجوز معادن تجدیدنظر می‌شد و حداقل جلوی تمدید مجوز آن‌ها گرفته می‌شد؛ اما چنین کاری صورت نگرفته است. اکنون عده‌ای از معدن دار‌ها دنبال این هستند که با پایان‌یافتن مدت بهره‌برداری از معادن دوباره برای مدت ۲۵ سال مجوز‌های برداشت‌های معدنی‌شان را تمدید کنند

یوز آسیایی
پیشنهاد سردبیر

سلاخی می‌گریست ، به قناری کوچکی دل‌باخته بود!

بهتر آن است پروژه‌های پر سروصدای تکثیر در اسارت و محصولات تکثیری آن را به‌حساب تلاش برای احیای جمعیت یوزها در طبیعت نگذاریم و دراین‌خصوص در مواجهه با افکار و احساسات عمومی قدری صادقانه و لااقل حرفه‌ای‌تر رفتار نماییم.
متأسفانه، لابی‌های فعال در حوزه حیات‌وحش با دادن نشانی‌های غلط اجازه نمی‌دهند که حقیقت به گوش مسئولان رده‌بالا برسد.

پارادایم انسان
پیشنهاد سردبیر

حذف پارادایم انسان‌محور از مطالعات حیات‌وحش و تنوع زیستی

طبق تعریف علوم مهندسی منابع طبیعی، محیط‌زیست و جنگل، «حیات‌وحش» (wildlife)، به همه‌ی موجودات گیاهی و جانوری که در محیط طبیعی – بدون مداخله‌ی انسان – زندگی می‌کنند، گفته می‌شود. درواقع حیات‌وحش به کلیه‌ی جان‌داران ازقبیل پستان‌داران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان گفته می‌شود که به‌صورت وحشی و طبیعی بدون دخالت یا کمک انسان برروی کره‌ی زمین زندگی می‌کنند و آب و خوراک خود را خود تامین می‌کنند.